Podcast

Filip & Fredrik podcast

En gång i veckan ägnar de en timme åt varandra, i ett samtal som ingen jävel får störa. Kan de inte bara få göra det? Låt dem hålla på! Det är NYTTIGT för dem.

Episodes

 • 251. ''Fredrik, vi får aldrig gå skilda vägar!''

  Jan 31 2019

  I veckans podd blir det fågelholkande irländska bönder och Johnny cigaretts! Noteras bör också att kravet på den obligatoriska närvaron på Guldbaggegalan hade inte nått fram till varken Filip eller Fredrik, men tacksamheten för alla er som röstade på Tårtgeneralen är fortfarande ohyggligt stor!

 • 250. ”Har du prövat att starta om datorn?”

  Jan 23 2019

  Den urbana myten om Richard Gere och hans kondomprydda hamster, bräcka andra föräldrar i att komma ihåg barnens skolas portkod och Apples självuppfyllande Fort Knox myt. Men allt började med en dator som lät som den hade en råtta platt som en ostskiva inuti sig.

 • 249. ”Den ultimata podcasten”

  Jan 17 2019

  Får jag be om största. Möjliga. Tyssssstnad. Och så glömmer ni INTE att rösta på Tårtgeneralen den här väggen till Guldbaggens publikpris!

 • 248. ”Årets Nyhet redan nu”

  Jan 10 2019

  Snuskiga män är veckans röda tråd. Torskar, pedofiler och så skådisarna som inte vågar tar sig an roller som är för mörka. 

 • 247. ”Nyår i en kåta på mushrooms”

  Jan 02 2019

  Årets första avsnitt! Filip erbjuds köpa mark i Joshua Tree av Vincent Gallo på en svamposande fest i en kåta i öknen och Fredrik misstar en glasbit för Gladpack och skär upp fingret och lägger sig sju minuter efter midnatt. Så olika nyår man kan ha!

 • 246. ”Fittkartan man inte såg komma”

  Dec 27 2018

  2018s sista avsnitt är extra matigt! Samtidens ängsliga behov av att vara rätt och god vänder nu spår Filip och Fredrik, nihilismen blir 2019s ledord. Ses på andra sidan!

 • 245. ”Jag går inte in efter dig”

  Dec 20 2018

  Sista avsnittet innan jul behandlas med julshower och Luciafirande på olika sätt. Fredrik har också mött poddens lyssnare med den allra snabbaste reptilhjärnan och funderar på vad han lämnar efter sig. Allt medan Filip spejar efter kändisar på sina barns julshow med den fantastiska 50 tals musiken från 70 talet.Ha en trevlig lyssning och God Jul!

 • 243. "Filips nya cannabis-fas"

  Dec 06 2018

  Fredrik sitter i Vegas och tänker tillbaka på ett fantastiskt dagboksinlägg medan Filip går på premiär och känner sig lite bortkommen. Mitt i allt detta besöker Filip Med Men.

 • 242. ”Filip får ett gåtfullt förslag från en ryss”

  Nov 29 2018

  Fredrik har sett X&Y och känner sig som tjejen han stötte på i Sundsvall som kom ut ur biografen och trodde att Tinker Tailor Soldier Spy handlade om en läcka på en cirkus. Inget är begripligt. Och Filip undrar varför det är så jävla förbjudet att kritisera Anna Odell.

 • 241. ”En vacker, bäng natt i Hollywood”

  Nov 22 2018

  Dunderbakis men fortfarande euforiska från visningen av Tårtgeneralen i Hollywood ger vi er denna veckas avsnitt.

 • 240. ”Bara sex öl före mötet”

  Nov 15 2018

  Trots att det gått 10 år sen det där mötet då Filip och Fredrik flögs in till London och ett av de hippaste produktionsbolagen då för att sälja in The Boston Tea Party konceptet, är Fredriks skamsköljning total när Filip påminner honom om i vilket skick de anlände till mötet. 

 • 239. ”Senõr Anal”

  Nov 08 2018

  Fredrik blev i veckan mind blown när han på ett cafe i Grebbestad insåg att de inte bara spelar Beatles i högtalaren utan de spelar Fredrik Wikingssons Beatles-spellista från Spotify. Filip tycker detta, som högst, förtjänar en axelryckning. Men sån är dynamiken i podden! Filip å sin sida blev mind blown när har på en födelsedagsfest fick höra en milt sagt pikant anekdot om en mans förehavande med prostituerade i Mexico. ¯\_(ツ)_/¯

 • 238. #prataomdet

  Nov 01 2018

  När Filip och Fredrik växte upp så var den heligaste av stunder den i soffan på söndagar med pappa, långkalsonger på, varm chkolad framdukad och femmilen framför sig på TVn. Och häromdagen, i nån sorts modern tappning av att med familjen samlas framför TVn, satt Filip tillsammans med sin pappa och mamma och även sina barn en lördag kväll och tittade på när MMA fighters slog sig blodiga under den stora MMA-galan i Vegas. Är det rimligt undrar han? Eller har han skadat sina barn? Hör av dig o...more

 • 237. ”En klassisk minnesbyggarhelg”

  Oct 25 2018

  Filip fick känna på regissörslivsglamouren när han i helgen besökte filmfestivalen i Valladolid. Och även om inte Pedro Almodovar var där i person så var hans sk ”team” där och det räckte för att Filip skulle få uppleva en Almodovarsk fläkt. Och när Plura ringer så svarar man. Ett samtal som ledde till att Fredrik en dag stod och soundchecka inför ett frågande rårakeätande turisthav på en innekrog i Stockholm. 

 • 236. ”Det invändningsfria livet på Marstrand”

  Oct 18 2018

  I en brusig bil på väg till Arlanda spelades veckans försenade avsnitt in. Det var Per Hagman, det var Hultsfred backstage 95, det var en eldriven markis på Marstrand, det var patient zero, det var en taxi chaufför som fick agera drake i Draknästet osv.

 • 235. "Lars Hammars sista anekdot"

  Oct 11 2018

  Tänk om det är så att vässandet av anekdoter är en ren fysisk ansträngning och när ålderns höst kryper sig på så försvinner orken och kraften för att hitta de där utsmyckade detaljerna som är anekdotens essens? Lars Hammar, en av de finaste och mest värdefulla anekdotister vi har i detta land, har börjat tappa den kraften.​

 • 234. ”Hissfärden ner i helvetet”

  Oct 04 2018

  När August Strindberg i Hemsöborna 1887 skrev raden ”Han kom som ett yrväder en aprilafton och hade ett höganäskrus i en svångrem om halsen” höjde han ribban för vad en karismatisk entré kan vara. Höganäskrusentrén är än idag omatchad i sin vivör.

 • 233. ”Efterfest med Paul Simon”

  Sep 27 2018

  Nästa år kommer vi vakna upp till larmrapporter om att kändisars #cheatdays livsstil egentligen är livsfarliga. Bulemiska självspäkelse projekt som leder till psykisk och fysisk ohälsa och kanske till och med förtidig död? Looking att you The Rock. Och Fredrik var ju i New York i helgen med sin bromance Sigge Eklund och fick inte bara sett sitt livs stora idols sista konsert utan också

 • 232. "Deepthroat-kungen"

  Sep 20 2018

  Comic con har i och med sin bokning av Mads Mikkelsen för en gångs skulle lyckats attrahera en kändis vars bäst före datumen inte passerades ca 1987. Eller? Kan det vara så att Mad Mikkelsen faktiskt har peakat? Och Filip och Fredrik är bara helt ovetandes om det? I veckan fick Filip för första gången känna på den djupt primala instinkten att försvara sitt barn när det utsätts för fara av främling på djurpark. 

 • 231. ”En läkare till frysrummet GENAST!”

  Sep 13 2018

  SVT had one job i söndags och det var att producera Sveriges i absolut särklass bästa valvaka. De misslyckades nått så monumentalt enligt Filip. Den pösiga och analoga Sören Holmberg framstod som en frisk fläkt jämfört med hur långsamt kontrollrummet funkade. För övrigt var det enda som stack ut på valvakorna det bultande skrevet på Ulf Kristersson när han översköljdes av tanken på att han kan bli Sveriges nästa statsminister.

 • 230. ”Måste punktera en lunga”

  Sep 06 2018

  Vad innebär det att ha barn som inte imponerar intellektuellt? Ska man oroa sig? Inte enligt Filip som denna vecka kört genusskola med sin son. Fredrik har trasslat in sig i ett internskämt med sin dotter och nu vet han inte om han kan gå på föräldrarmötena längre. Och vem vinner chickenracet mellan Filip och Torkel Petterson en solig sensommar dag på Biblioteksgatan i september? 

 • 229. ”Timbuktus komplicerade kebabsås.”

  Aug 30 2018

  I veckan tillbringade Filip och Fredrik en dag med Statsminister Stefan Löfven för att se hur en valspurt går till. Känslan av vördnad inför ämbetet var förvånansvärt kortvarigt, iaf när det kom till hur statsministern skulle tituleras. Det tog inte lång tid innan Fredrik ropade ”Stefan, Stefan!” tvärs över rummet för att klämma in en fråga. Och kanske peakade allt när Fredrik sträckte sina lortiga fingrar mot Stefan Löfvens kebabtallrik, frågade om han fick smaka och som vore det chips plockade...more

 • 228. ”Hopplös väntan på en ryggdunk”

  Aug 23 2018

  När Filip flyger skytteln LAX-ARN så förvånas han glatt över att Tårtgeneralen visas som on air entertainment. Så när han parkerar sig själv vid toaletterna för att småsurra med flygvärdinnorna när han ett litet hopp om att bli dunkad i ryggen av passagerare som just sett filmen. Inget av det sker.Istället tittar folk på en skrynklig Al Pacino i TV-filmen Paterno och Cougar Town. 

 • 227”Nåt som verkligen INTE hände i Malous soffa”

  Aug 16 2018

  Filip ger sig ut på den mycket nariga stigen att försöka återge en dröm, en dröm han precis vaknade från. Det är abstrakt, det är möjligen infamt och det leder hela vägen till en scen i Skavlans program där Tomas Andersson Wij inte får en syl i vädret för publiken kan inte sluta applådera när Mia Skäringer gör entré för att berätta om sin medverkan i Malous "Efter Tio". Hörni nästa vecka börjar Breaking News igen!

 • 226. ”You know I can’t drink anymore”

  Aug 09 2018

  Senil olydnad, Paul McCartneys vattenspridarpersonlighet, Picassos sista ord, Veronica Maggios Uppsalahat, Mexicos livsbejakande mezcalgurglande, Maradonnas kolamissbruk och konstanten att det just nu tutas en tuta i Neapel. 

 • 225. ”Jag hatar den där lille jäveln”

  Aug 02 2018

  När Jas-planet störtdök under Vattenfestivalen sommaren 93 var det en person som såg möjligheter istället för tragedi. Det hade inte ens hunnit gå 24 timmar innan det gick att köpa upptryckta t-shirts med bilden på det störtande planet. Den här typen av alerta entreprenörskap piggar ju upp, och Filip har under sommaren funderat på varför. Samtidigt har Bert Karlsson star-mappat Grebbestad och har därför stenkoll på exakt var Fredrik har sitt sommarhus, för nu i veckan dök han upp vid uppfarten o...more

 • 224. ”Lasse Holms (kanske) manglade eftermäle”

  Jul 26 2018

  Den svenska popmusikens bonniga kåthet nagelfars, Anna Bok vs Vanessa Paradise och Tommy Nillson vs Madonna. Och skulle till exempel Lasse Holm ha överlevt nutidens tendens att dreva kring kulturarbetares gamla värv? Och så hur Fredrik tack vare sin bästa Barry White röst lyckats få sin hund att göra det han vill.

 • 223. ”Filip jag älskar dig, men...”

  Jul 19 2018

  De parallella spåren peakade för Fredrik i veckan när Filip lyckades få en biljett till VM-finalen. Visst gladdes han å Filips vägnar men klippet på Filip när han tar på sig den franska landslagströjan från VM-98 och gör det katolska kors-tecknet, ja då var de varma känslorna hos Fredrik borta. Kulturjournalisters fabriks-hat, albaniers positiva inställning till korruption och Donald Trumps peepee tape diskuteras också. Glöm inte att Tårtgeneralen nu finns på Itunes! 

 • 222. ”Drejstugorna som blev stående”

  Jul 12 2018

  När kändisar som Warren Buffett, Mark Zuckerberg eller Bill Gates skryter om att de skänker bort hela sin förmögenhet så är det ju aldrig ”hela” sin förmögenhet. För även om det är 99.9 procent så är den där lilla procentenheten alltid värd ett par miljoner och kändisen i fråga kan fortsätta leva ett bekvämt och lyxigt liv, välgörenhetshandlingen till trots. Men hur vore det om kändisar, kanske en fotbollsstjärna som Neymar, skulle rada upp allt han ägde; bilar, möbler, smycken osv på en fotboll...more

 • 221. ”Sommaren med Magkänsla”

  Jul 05 2018

  Det här ÄR sommaren när magkänslan tog över. Tidningar skriver substanslösa texter om dopade ryska fotbollslandslag, Mr Cool får inte ens existera pga av sin skruvade karaktär och valfläsk från partier är enkom magkänsla. Det har inte ens gått ett dygn sen Sverige vann matchen mot Schweiz men Fredrik känner bara sorg.

 • 220. ”Pappa & Avsugningen”

  Jun 28 2018

  Fredrik sitter på en brummande katamaran i medelhavet med ett gäng kändisar och dricker drinkar och dyker balla dyk för att impa på sina barn. Filip roamar runt i södra Europa och blir sitt sämsta jag framför sina största idoler: Andre Pirlo, Gabrielle Batistuta och Thiago Motta. 

 • 219. ”Pack your handbags, ladies”

  Jun 21 2018

  Omständigheterna för veckans avsnitt kunde inte vara i mer bjärt kontrast till förra veckans euforiska stämning. Borta är friheten och extasen. Fredrik sitter i Grebbestad och Filip är i Köping. Men det är VM och det blir reflektioner kring hur ett par Y-kalsonger fick Fredrik att känna sig Ronaldoesk, vilket får Filip att bekänna att hans hat mot Ronaldo kanske kan ha sinat efter dennes frispark mot Spanien förra veckan. 

 • 218. ”I detta hål kunde strypa en ål”

  Jun 14 2018

  Filip och Fredrik är på semester i Irland ihop. Det stämmer, på kompisresa. Inget jobb att göra, inga tider att passa, inga intervjuer att boka. Bara långa hotellfrukostar och stökiga nätter. Fast Filip blir redan första kvällen besviken över att Dublins pubar har så högt i tak, bokstavligen. Och än mer förbluffad är de bägge över hur staden Limerick lyckats sälja på hela världen att skämtversandet, med samma namn som staden, skulle vara en konstform. Och så om vad Jeff Daniels skulle förtälja f...more

 • 217. ”En vemodig stund på Walgreens”

  Jun 07 2018

  Brytpunkter i kommersiell framgång kan ta sig många uttryck, som när Coca Cola bytte loggan mot olika namn på burken, eller när Sportbladets övergick till rosa tidning eller det ständigt återkommande exemplet ”de hemliga sidorna” i porrtidningarna. En annan sådan brytpunkt var när tidningar och magasin började med inplastade give-aways, som rakblad, smink eller kassettband till exempel. Allt detta tänkte Filip på i veckan när han gjorde ett hastigt besök på ett apoteket i LA och i kön fick en up...more

 • 216. ”Väghål-populismen”

  May 31 2018

  Semestern har börjat för Sveriges hårdast arbetande mediaprofiler och Fredrik har redan införskaffat sommarsäsongens traditionsenliga t-shirtar i ett steg i arbetsavtändningen. Vi får också höra den hisnande berättelsen om den sisofysiska Gäddan vars enda syfte i livet var att bli en lajkraket, en djupdykning i Fredriks twitter-rage i veckan som bottnar i "hål-i-vägen populister" som på riktigt tror att burkaklädda spritlangare kommer svämma över Systembolaget och så drömmen om att Gellert Tamas...more

 • 215. ”Grimaslös i Seattle"

  May 24 2018

  Harry Schein, skapare av Filminstitutet tillika ett vandrande rakvatten, skulle vända sig i sin krav om han visste vilka fräna dofter som osade ur toaletterna i Filmhusets loger. Doften är jämförbar med ett utedass-hål i en bergsby i Albanien som Fredrik besökte under TV-inspelningen för ”Grattis Världen” för massa år sedan och även den 60 000 stora kokolonin längs med motorvägen utanför Los Angeles. Och så berättelsen om blicken i Filips ögon när den PR-ansvariga på filmfestivalen i Seattl...more

 • 214. ”Bakfyllans Kristallkrona”

  May 17 2018

  Vad har städer som Åkers styckebruk och Korpilombolo för gemensam nämnare? Kanske samma sak som Borås och Fanning, Missouri. Och så lite tankar om antitypecastandet av Johannes Brost och Reine Brynolfsson i filmen Blackjack, skillnaderna mellan Ruben Östlund och Suzanne Ostens pitchskola och varför Thorsten Flincks +1 när han flög till New York för att medverka i Filips och Fredriks tv-program blev hans elektriker.

 • 213. ”Carolas Sean Penn-moment”

  May 10 2018

  Filip delar med sig av ett mindre smickrande personlighetsdrag han blev varse härförleden under ett besök på en trinkstube i Berlin. Och Fredrik valsar runt i Frankrike och dricker blaskigt kaffe med mjölk som ser ut som streptokocker. Och så historien om Carolas egna Shoreline! 

 • 212. ”Båtmässamän som hatar kvinnor”

  May 03 2018

  Filip är i LA och bedyrar hur bra han trivs där och Fredrik konstaterar att man bara vill höra historier om folk som säger ”LA-flytten var ett misstag”. Felix Herngren är på besök och tillsammans går han och Filip på ett PT-pass på gymmet. Filip minns Felix barbröstade omslag i Caf och känner grov prestationsångest. 

 • 211. "En biltur att minnas

  Apr 26 2018

  Det har varit en stökig vecka, inte bara för att Fredrik blev magsjuk, utan framförallt för känslosvallet efter Tim Berglings bortgång. När man pratar om människor som precis gått bort så blir det ibland lite tillrättalagt, man pratar om dem genom prismat av att veta vad som hänt och kanske lägger man därför orden på ett visst sätt. Därför spelade vi tillbaka banden och hittade ett avsnitt från 2014 där Filip och Fredrik berättar om känslan de precis upplevde när de tillbringade en heldag med ju...more

 • 210. ”Det göteborgska mickdroppet”

  Apr 19 2018

  Man får, när man besöker 24 städer på 4 dygn, uppleva både det ena och det andra. Två mänskliga interaktioner från veckans turné har fastnat på på näthinnan hos både Filip och Fredrik. Ett möte skedde på ett community-table på en asiatisk restaurang i Göteborg och ett annat på en bensinmack i Söderhamn. Två möten som, jaa, kanske säger de inte bara nått om dessa personligheter, utan till och med nått om Sverige.

 • 209. ”Bra reklam för Sverige utomlands”

  Apr 12 2018

  Filip vill den här veckan slå ett slag för Nya Karolinska sjukhuset, detta som en motvikt till alla självutnämnda dörroffertexperter som plötsligt dykt upp i kölvattnet av Nya Karolinska sjukhusets kris. Han ifrågasätter också om det är rimligt att Expressen skriver en dödsruna över en filmkritiker och Fredrik doppar tån i Svenska Akademien bråket.

 • 208. ”qwerty”

  Apr 05 2018

  Om Fredrik panikade sig igenom hela skolan i skräck för att underprestera så har Filip haft en mer prestationskravlös upplevelse. Och så har det fortsatt. Till exempel har Filip gått igenom livet ovetandes om hur högerregeln egentligen funkar och tänkt att ”kör jag försiktigt så löser det sig”. 

 • 207. ”Den pissiga mobbarvänstern”

  Mar 28 2018

  Fredrik ställdes inför ett dilemma i veckan när han var och laddade sin bil. Toarullen på den offentliga toaletten hade tagit slut och alternativen var få. Du kan, på riktigt, inte ana vad han gjorde sen. Men vad ska man egentligen göra när man ställs inför sådana dilemman? Är det inte exakta dessa frågor som Mensa-testen borde besvara? Istället för trianglar osv? Och så om Jerry Williams språkuniversum! 

 • 206. "Bröllopet där Filip markerade dans”

  Mar 22 2018

  Vad gör man när bruden på bröllopet kommer framdansande med en vodkaflaska i handen och en ”nu-är-det-din-tur-att-få-dansa-med-mig” blick? Man markerar dans. Inte för mycket och inte för lite. Man markerar. Trots att Filip hellre skulle stå i ett hörn och diskutera komplexiteten i Lasse Holms ”Canneloni, Macaroni” än att dansa på offentlig plats var han tvungen att just markera dans på ett bröllop häromveckan. Och Fredrik var där och såg allt.

 • 205. ”Ledin 600”

  Mar 15 2018

  1999 spelade den amerikanska porrfilmsskådisen ”Houston” in filmen ”Houston 620” där hon ämnade slå världsrekord i att ha sex med flest män inom loppet av 24 timmar. När Filip och Fredrik i helgen gjorde en blixtvisit i Götebog bodde de på Gothia Towers, och anmärkningsvärt var då att det redan efter lunch en lördag rådde fylleslag bland medelålders par som antingen var på väg till eller just varit på Tomas Ledins show på Rondo. Det gav Filip en idé. Han kallade den för Ledin 600. 

 • 204. "När i livet var du mest pissnödig?"

  Mar 08 2018

  När Evert Taube pennade några av sina mest ikoniska visor så var sexismen och den ljusa beskrivningen av de prostituerades liv något som aldrig ifrågasattes. Filip skulle önska att det fanns lite mer smärta i skildringen av till exempel Flickan i Havanna. För hur hade det sett ut om Tomas Andersson Wij idag till exempel skrivit en visa om hur prosituterade kvinnor i Phuket skjuter pingisbollar ur coochien? 

 • 203. ”Lars Hammar hos Skavlan”

  Mar 01 2018

  Det är bara dagar kvar till premiären av Tårtgeneralen och Filip har flugit hem tidigare från LA för att ihop med sin pappa Lars medverka i Skavlan. Egentligen är det en dream-come-true för Lars, men nervositeten spelar honom ett spratt redan när Skavlans researcher ringer för ett rek-samtal. Fredrik försöker ha ett pep talk med Lars men frågan är om det hjälper. Fredrik tillbringar sportlovet i barndomshemmet i Bohuslän och inser att hans mamma har täckt huset med konst med idiomatiska utryck o...more

 • 202. ”Piska mig hårt”

  Feb 22 2018

  Filip gick på Josefine Jinders 30-års fest och insåg att hans dragning till att skåla gjorde honom till en stofil i sådana ungdomliga sammanhang. Till råga på det åkte han på en ordentlig avhyvling av Josefine. Och Fredrik är inne i ännu en ny kostfas, denna gång är han övertygad om att jordnötssmör är porten till evigt liv. Snart är det premiär! Boka er biljetter snarast.

 • 201. ”Ligga med en brevlåda”

  Feb 15 2018

  Filip dömer ogärna folk som valt en urspårad livsstil, som till exempel CNN-ankaret Richard Quest som härrom året hittades halvnaken i Central Park med ett halsband rund nacken knuten till sin penis och lite metamfetamin i fickan. Men när det kommer till mer stramt folk, till exempel sådana som kanske inte har lika hög tolerans för Richard Quest:iga-eskapader, de dömer Filip mer än gärna. Och så lite om Ronaldos trekanstsfrisyr, Fosbury-flopp samt Marlon Brandos brevlådeknullande. 

 • 200. "Ticsens tic"

  Feb 08 2018

  Med pukor och fanfarer firar podden 400 avsnitt i en något nedkyl bil i väntan på Fredriks dotter. Filip fick grov prestationsångest i veckan när han ombads vid lämning på dagis skriva en dikt till sina barn som skulle läsas upp för hela klassen och Fredrik har på ålderns höst blivit varse om ett hummande tick-läte som han ger ifrån sig i stunder av berördhet.

 • 199. ”Frysbox Deluxe”

  Feb 01 2018

  Fredrik smyger igång veckans avsnitt med en len nattradioröst för att inte skrämma iväg Filip, som legat nedbäddad i flera dagar efter århundradets matförgiftning. Detta leder till en semantisk diskussion om huruvida honorar, ett begrepp flitigt nyttjat i 70-talets porrtidningar, ska väckas till liv och användas istället för dess synonym gage eller arvode. Och så får Filips visslande självgodhet en ordentlig törn. 

 • 198 ”Lassgård trånade efter mig!”

  Jan 25 2018

  I Stjärnorna på slottet från 2014 så finns det ett gigantiskt frågetecken, en osannolik casting som än idag gäckar Filip. Varför får stolarna på Guldbaggegalan eventet att kännas mer som en tandläkarkonferens i Flen? Och hur kommer det sig att Bo Wideberg är så anekdot-kompatibel för filmabetarstofiler? 

 • 197. ”Mer! Än! Väl!”

  Jan 18 2018

  Filip drömmer onda drömmar, som innehåller blod, vassa pennstift och mord på kända svenska programledare och som en konsekvens vaknar han kallsvettig och inser att han har försovit sig i 10 timmar så Fredrik fått stå ensam på scen när Tårtgeneralen ska säljas in till hela mediesverige. Fredrik tog tåget ner till Helsingborg för att, på en lyssnares inrådan, operera sin tand. Det ska tilläggas att veckans avsnitt är inspelat i bilen på väg hem från Köping en snöig tisdag i januari. 

 • 196. ”Den ofrivillige hundägaren”

  Jan 11 2018

  Fredrik blandar ihop den franska ”kasta-i-sig-en-espresso-och-cigg”-frukostkulturen med den svenska Wassberg/Kalla-traditionen där man hinkar i sig ett par portioner havregrynsgröt för att komma igång. Och så om Golden Globe-kändisarnas hittepå aktivism när de tog med sig riktiga aktivister på galan i söndags och hur det är ett bevis på att det tar så oerhört lite för att en Hollywoodkändis ska få lite goodwill - gå på nått aktivistkällarmöte i en slovakisk förort istället för att skryta om...more

 • 195. ”Hatet genom läsglasögonen”

  Jan 04 2018

  Det nya året är här och inget har förändrats. Filip lägger bud på Frank Sinatras necessär, trots oklara äkthetscertifkat, och Fredrik kommer inte ens igenom K-specials signaturmelodi innan akademikerkomplexet bubblar upp. Och trogna lyssnare vet att Filips driver en lågintensiv strid mot DN, men trots detta kan han inte låta bli att älska Peter Wolodarski när han möter honom på en lunch. 

 • 194. "Drömmen om det diamanthårda”

  Dec 28 2017

  Årets sista avsnitt bjuder icke på en årsammanfattning, men ack så mycket annat! Bland annat har Fredrik vart hos sin kuwaitiska frisör, Momo, som berättade att bland hudkännare är snigelslem den senaste trenden för att få den där Kim Jong-Un:sk slätheten i hyn. För det är ju sen gammalt att man som politiker måste hitta den där visuella uspen som får satirikerna att spinna. Gorbatjov, Dahl, Churchill. Alla hade de någon kroppslig usp som stack ut. Och så pratas det om vad det skulle betyda för ...more

 • 193. "Filips sista grannfest"

  Dec 21 2017

  Filip tassade över gatan i veckan till sin nya grannes inflyttningsfest. Men det tog inte många minuter innan föraktet för de Harvardutbildade sitcom författarnas polerade solglasögon fick Filip att känna avsmak. I dörren stöter han ihop med en stilig och lättfotad Jeff Goldblum som är på väg hem med sin mången år yngre fru, men innan Filip vet ordet av har han lyckats haspla ur sig en sån grov förolämpning att han, om inte utslängd, blev i alla fall portad från framtida grannfester.

 • 192. ”Rättvisa har skipats”

  Dec 07 2017

  Filip har i veckan sett en dokumentär om den legendariske gamle tyska tennispelaren Boris Becker och är mind-blown över att den var så bra, trots att den egentligen var usel. "Man måste se den med rätt mind-set", menar han. "Tar man den för vad den är så kommer den bara flyga en över huvudet.” Vilket föranleder en gammal insikt de haft sen länge, att när deras barn flyttat hemifrån och de bägge blivit utbytta i TV-rutan av ett gäng fräscha youtubers, så kommer de inleda en karriär som kuratorer ...more

 • 191. "Glassresan"

  Nov 30 2017

  Den svindlande tanken tänks att en av vår tids bästa idéer är glassbåten, och att ett av de mest icke-DDR-iga inslagen i svenska barn vars uppväxt skedde på 60/70/80-talet var glassbilen. Och om Fredrik ponerar att Louis Pasteur kom på pastöriseringen, men så inte är fallet, är denna podd då en spridare av fake-news?

 • 190. ”Inte ett moln så långt ögat kan nå”

  Nov 23 2017

  Finns det en patenterad Ruben Östlundsk ”konstig-stämning”? Om man ska tro Ruben själv så ja. Man talar ju om en Norensk-stämning och i veckan fick Fredrik faktisk bekräftat att det finns situationer i livet som är som tagna ur en scen från en av Rubens filmer. Och Filips kringflackande, liv med en fot i taxin, fortsätter

 • 189. ”Spruta in stamceller i Tijuana”

  Nov 16 2017

  Att man aldrig mår så bra som efter 3 glas öl är ett faktum som både Filip och Fredrik sedan länge konstaterat. I veckan fick Fredrik dock äntligen förstå hur det kommer sig att den magiska gränsen ligger just där. Och Filip berättar om den Macchiarini-liknande läkaren han träffade på sin dotters födelsedagskalas som föreslog att Filip skulle spruta in stamceller på läkarens klinik i Tijuana för att känna sig evigt ung.

 • 188. ”När skadeglädjen SMYGER PÅ”

  Nov 09 2017

  En vis man sa en gång att man ska aldrig förneka en människa, dens människans oaser. Samma man sa också att att han har en stark emotionell koppling till chilinöten, så man ska kanske ta det första rådet med en nypa salt. En annan samtida vis person sa ”att sluta ögonen är att inte ta livet på allvar”. Tänk att alla dessa visheter och ack så många fler finns nu tillgängliga för dig att lyssna på i denna veckas avsnitt av Filip och Fredriks podcast! 

 • 187. "Gasa sig ur krisen"

  Nov 02 2017

  I 11 år har Filip blivit bjuden på en av Hollywoods stora Halloween fester, men han har alltid tackat nej. Fram tills i år. Iklädd rosa Elsa dräkt, tänk Frozen, så dyker Filip upp, med bultande ångest, och stoppas redan i dörren. Och om krishanteringskonceptet att ”gasa sig ur krisen” och vad en stram Las Vegas show med arkitekturtrion Claeson Koivisto Runo egentligen skulle handla om! (Disclaimer: i avsnittet kallas arkitekturtrion aningen felaktigt för "Eero Koivisto Rune")

 • 186. ”Åh! Fun House!”

  Oct 26 2017

  Ett av de mest återkommande temana i podden är Filip och Fredriks önskan att de vore någon annan än den som de egentligen är - att man till exempel var personen som älskade att träna kl 06.30 en regnig söndag, eller personen som inte moffar i sig pommes utan att översköljas av självhat eller framförallt - att man vore människan som när den hittar The Stooges album Fun House i en gammal låda i källaren utbrister ”Åh fan! Fun House! Den ska jag lyssna på” och FAKTISKT gör det! 

 • 185. "Jag är skeptisk"

  Oct 19 2017

  Det är som ”Carpool karaoke”, fast utan James Corden, musiken och ljudkvalitén. För denna veckas avsnitt är inspelat i en bil på väg ut till Arlanda dit Fredrik, faderligt i arla morgon stund, skjutsar Filip innan han ska kliva på flyget till Los Angeles. Om Fredrik har ångest över den kassa ljudkvalitet som är en bieffekt av att spela in en podcast i en bil som färdas på en motorväg är det inget som Filip relaterar till, tvärtom, aldrig har podden känts så levande som denna vecka tycker han. Re...more

 • 184. "Kukrörsresenären"

  Oct 12 2017

  Samklangen mellan Harvey Weinsteins yttre och vad han anklagats för under de senaste dagarna är enorm och när Filip stötte på Harvey på Chateau Marmont under oscarsveckan 2007 (tillsammans med Marion Cottilard) så fick han då en liten inblick i demonproducentens bottenlösa svineri. På den tiden då Anders Lundin programledde Allsång på Skansen ryktades han hoppa i första bästa taxi och bränna ut till Arlanda så fort sista avsnittet av säsongen var sänt och hinkade i sig en eller fyra gin och toni...more

 • 183. “Kvar i hotellbaren med Thåström”

  Oct 05 2017

  När Fredrik klev ner i källaren på krogen Hannas på Södermalm i Stockholm en sen kväll på 90-talet så var det med tron om att han tillhörde en extremt liten och utvald skara människor som var där för att se Tom Petty göra en exklusiv spelning med the Mudcrutch. Och har "Guben i lådan" sketchen med Martin Ljung "stood the test of time" bättre än Mr Beans penvässarsketch? Och var det ett sliding doors moment som gjorde att Filip inte idag lever i en frireligiös tillvaro i en mellanstor stad i Flor...more

 • 182. "Flyoverstates-buljongtärningar"

  Sep 28 2017

  Filip och Fredrik har gjort hundratals TV-produktioner genom åren men har trots detta bara haft en enda premiärfest, detta till skillnad från de flesta andra produktionsbolag vars kristallklingande champagneglas ekar långt och länge. Filip har i veckan, femton år efter alla andra, köpt en klotformad gjutboll för att göra sfäriska isbollar till sin kvällspinne. Men frågan är om han har tålamodet att vänta på att 5 cm is ska frysa? Och var Diet Coke-reklamen från 90-talet när kontorskvinnorna floc...more

 • 181. "Filips återkomst till nattlivet”

  Sep 21 2017

  Dave Grohls exklusiva Stockholmsspelning i veckan fick Filip att överge sin egenpåtvingade enslighet och bege sig ut för att möta folk igen. Och som han gjorde det. Starkast upplevelsen är kanske när Ola Rapace stormade ut från konserten efter bara första låten på väg mot (kanske!) en illa belyst lägenhet, i en 020 taxi, fylld av mindre bemedlade människor. Och hur kommer det sig att Chris Isaak konserten som Fredrik var på för typ hundra år sedan än idag är en av hans bästa konsertupplevel...more

 • 180. "Hushåller inte med hitsen"

  Sep 14 2017

  Filip har nått insikten att hans sociala behov har minskat akut den senaste tiden, han gör allt för att bli lämnad i fred och skulle han mot förmodan ha ett spännande möte så skulle det med största sannolikhet ske på SAS loungen på LAX där han frotterar. Fredrik däremot är ute ur de trängande barndomsåren och genar mer än gärna med sin fru genom köket på Riche rakt in till Teatergrillen. 

 • 179. "När kungen låg och drog sig"

  Sep 07 2017

  Fredrik tror sig ha knäckt koden på vad som skulle kunna få Moderna Museets besökssiffror att skjuta i höjden och Filip har hate-watchat/guilty pleasure tittat på en dokumentär om svensk stand-up och den är precis lika förutsägbar som han hade väntat sig. Varför vinter OS 1994 gick till Norge och inte Sverige kan spåras till en försenad kung och en ypperligt alert Gro Harlem Bruntland. 

 • 178. "Skjuta från hösten."

  Aug 31 2017

  Fredrik blir ju mer och mer lik Howard Hughes och om det inte vore för de 44 minuterna han är live i Breaking News så skulle ingen antagligen få syn på honom. Detta till trots så är han enormt taggad inför helgens Kristallen gala där han, ifall han och Filip nu vinner pris som årets programledare (glöm inte rösta!!), lovat att hålla det kärleksfulla brandtal till Filip som han annars aldrig vågar hålla. Filip och sin sida får rysningar längs ryggraden få fort ett Expressen-liknande nummer dyker ...more

 • 177. "När Schyffert bjöd på is"

  Aug 24 2017

  Filip tittade på en dokumentär om storkuklugnets okrönte konung, Pablo Picasso, och okåt förblev inte Filip under de 57 långa minuterna. Människans förmåga att visa sin outtröttliga platthet blev tydlig i veckan när Bonnie Tylers 80-tals dänga "Total Eclipse of the Heart" seglade upp som etta på iTuneslistan, enkom för att den har "eclipse" med i titeln. En låt som för övrigt Filip stod i en ring och sjöng på en ö i Mälaren med sina klasskompisar när han gick i nian. Fredrik inspireras av tanken...more

 • 176. "Stopp stopp stopp"

  Aug 17 2017

  Semestern är över och det tar 1 dag innan Fredrik knaprar magkatärrstabletter. På sin semester har han dock hunnit med att uppleva två av sitt livs starkaset stunder, en förkortas MOAC, den andra, ja den får ni lyssnar er till. Filip å sin sida äter sig sakta igenom Los Angeles kulturutbud, på jakt efter en sorts carpe diem känsla gentemot LAs oändliga möjligheter. Och förra helgen var ju DNs årliga utomhuskonsert på Sjöhistoriska och som sig bör serveras en liten roast kring detta Diggiloo-likn...more

 • 175. "Världens minst strävsamma par"

  Aug 10 2017

  Vad vore en podcast utan ett osmickrande erkännande av extremt osympatiska känslor man haft på sistone? Därför slår Filip till med ett dundererkännande! Och Fredrik fylls av olust när han i drive-in fönstret hos en hamburgekedja ska beställa en halloumiburgare som dock inte kallas halloumiburgare utan är döpt efter den vänsterdoftande veganbulgurfestivalen i Göteborg. Och så historien om Maurizio Cattelans troféjaktstavla som inte togs emot särskilt väl av dess beställare.

 • 174. "Åh Kristina"

  Aug 03 2017

  Filip kryper till korset med sin "pratar-gärna-högt-om-alla-svåra-dokumentärer-jag-sett"-aura och för Fredrik är veckans bekännelse att han ALDRIG hört låten "Guldet blev till sand" från Kristina från Duvemåla, vilket i sin tur får Filip att ta ton, bokstavligen, och även erkänna att han gärna skulle medverka i en musikal. Och så får ni även svar på varför pedofiler alltid ser likadana ut i film.

 • 173. "Filips avsky mot Gotland"

  Jul 26 2017

  Sporadiska avbrott i filminspelandet ger Filip chansen att hitta andrum i Instagram, men fylls genast då av en oerhörd avsky mot en viss geografisk semesterort och efter att Fredrik läst Linn Ullmans biografi som handlar om hennes pappa Ingemar Bergman inser han att hans egna sömnpillerknapprande under sin debut som filmregissör har nånting väldigt Bergmanskt över sig. Filip när en outtalad dröm om att ett torg eller dylikt i Köping en dag kommer att döpas efter honom, till exempel Hammars backe...more

 • 172. "När man blir Brunnberg"

  Jul 20 2017

  Inspelningen av Tårtgeneralen är över och ett cyniskt Gay Talese reportage kommer aldrig kunna skrivas om denna inspelning för stämningen har rakt igenom varit allt för god. Annan stämning rådde på Filips svensexa 2008 när hans killgäng kidnappade honom och flög honom till en andra världskriget-liknande paintballbana i Baltikum och besköt honom, när han var nästintill naken, på sjukt nära avstånd. Kanske är det på grund av dessa urballade macho-sexor som begreppet svenhippa och mösexa vuxit fram...more

 • 171. "Fixa Panikrummet"

  Jul 13 2017

  När Hesa Fredrik ljuder genom Stockholms gator kl 22.00 en lugn sommarsöndag så slår rysskräcken ut i full blom och kanske är det ett tecken i tiden att folk, på fullaste allvar, trodde att Ryssland, från ingenstans, plötsligt bestämt sig för att attackera en annan suverän nation. Som en konsekvens av denna oro som smugit sig in i samhället spår Filip och Fredrik att de puttriga hemmabyggar-TV-programmens tid nu är över och istället kommer Anders "arga-snickaren" Övergård att installera panic-ro...more

 • 170. "Baden Baden"

  Jul 06 2017

  Det luktar sommar och semester för de flesta så Filip gör sitt yttersta för att Sudoku anpassa podden (mao dra ner på faktagranskningen). Fredrik fick ett avi hem på posten från okänd avsändare och blev blygrå när han öppnade paketet och fann bokstavligen en massa luft. Och så berättelsen om veckans mest osmakliga hashtag.

 • 169. "Bengts Pompeji-liknande kropp"

  Jun 29 2017

  Dokumentärfilmer i all ära, men ska man verkligen förstå en tidsera så finns det inget bättre än gamla veckomagasin, berättar Fredrik. Under långa inspelningsdagar i Köping tar han varje chans att läsa på om det tidiga 80-talet. Historier från Barnombudsmannen, vimmelbilder, korsord. Rena guldgruvan! Filip funderar på varför vinnarpriserna i korsordstävlingar eller Ring så spelar vi eller Melodikrysset alltid varit så oerhört anspråkslösa. Och hur Bingolottos framfart plötsligt helt förändrade s...more

 • 168. ”Dina skoskydd får mig att spy”

  Jun 22 2017

  Rolling Stones kommer till Sverige och på affischen som hänger klistrad runt stan står det bara ”Stones”. Är det en Sommartiderifiering, eller kanske till och med en SDifiering, av Rolling Stones? Och så visar det sig att Filip har svårt att skilja på vad som är en anekdot och vad som bara är information när ”anekdoterna” står som spön i backen under rek-resor genom Köping. Och så erkänner Fredrik sin subtila njutning när Filips Instagram poster inte flyger. Och glöm inte, nästa vecka är det BRÅ...more

 • 167. "En lokal tandläkare i Köping”

  Jun 15 2017

  Frågan om huruvida en förlorad oskuld kan reflektera en tidens anda diskuteras apropå att Fredrik förlorade sin vid en järnvägsräls år 1990, i svallvågorna av AIDS-epedemin? Och hur kan den belgiska statyn i Bryssel, Manneken Pis som nog vår tids märkligaste staty, dvs ett litet barn som kissar på främlingar, tillåtas vara Bryssels ansikte utåt? Detta ledde tankarna vidare till om det är så att man nuförtiden kan stöta på sin granne i ett ”Dark room" på nattklubben Berghain i Berlin? Borde inte ...more

 • 166. Suicidal Snake-People

  Jun 13 2017

  When it comes to discovering new paradigm shifts, Filip and Fredrik are Lewis and Clark. In this week’s all new episode the Swedish sleuths reveal a shift that will change the suicidal snake-people community forever! Fredrik learns of a jungle where the air is filled with the sounds of cursing LA parrots. Filip’s dark past is exposed as he recalls getting busted by the TV Radar Man while watching the Hand Ball World Cup Final. Paris Hilton loses her pet tiger, London. Fredrik admits he was on...more

 • 165. ”Vi har bara varandra”

  Jun 08 2017

  Många tankar vigs denna vecka åt Kalle Moraeus och hans instinktsframkallande kvalitéer, inte minst hans Pixar-drag och då han möjligtvis kompar Coldplays Clocks. Tomas DiLeva var först i Sverige på ”ufo-artist-marknaden" - men när han försökte slå internationellt så förkastade den ständigt ironiska brittiska pressen honom å det grövsta. Lisa Ekdahls gjorde även hon ett stint på ”ufo-artist-marknaden" med sin komponera-sin-egen-thé-blandning-aura. Detta och mycket mer! Vi ses på Bråvalla!

 • 164. "The ecstasy of the hot-air shower"

  Jun 06 2017

  While Fredrik watches the most iconic consert of our modern day, Filip wanders the streets of Stockholms Old Town. So they are both in Stockholm for the continiuos filming of what might be an indie or a blockbuster. It all depends on the weather. The weather plays a central part of this weeks episode. and the fact that you nowadays can walk in to a store from the cold or the heat and have a splendid experience. And they will talk about the poeple making money out of the weather... Also.... lets ...more

 • 163. "Långa kulor i Båstad"

  Jun 01 2017

  Veckans avsnitt bjuder bland annat på glädjespridande pungoperationer, den innovativa tanken att politiska partier bör öppna upp för att finansiera "fester för integration”. Fredrik berättar om källan till sitt brinnande överklasshat och Filip konstaterar att överklassen endast bevarat dopet för traditionen och inte religionens skull. Och så en liten anekdot om katten som Pavarotti satte sig på.

 • 162. ”The Most Beautiful Yellow Smoke”

  May 30 2017

  The pride of Köping, Filip Hammar, returns to his hometown to begin filming his first movie with his longtime partner and friend Fredrik. But nothing will make you feel that hometown pride more than what it’s most famous for, yellow smoke. Voted in 1985 the most boring town in Sweden, Köping might once have been a source of embarrassment. Now it is a source pride for Filip as it billows its never-ending supply of yellow beauty into the sky from a giant factory smokestack. Can yellow-smoke ...more

 • 161. "David Nordéns diamantkurs"

  May 25 2017

  Filip berättar om Köpings dansanta pigtjusare, om pappa Lars jakt på den rosa spolarvätskan i södra Frankrike sommaren 86 och de kuwaitiska shejkerna som går in på plan och vill ändra domslut i fotbolls VM 82. Fredrik berättar om sitt akademiska komplex inför vänner som läser kvällskurser, varför toaborstar är överflödiga och varför vissa anekdoter ligger top of mind? Och så blir det springmask, analsprickor och disktrasor.

 • 160. Fixing A Hole

  May 23 2017

  All Rejoice! They’re back. Filip and Fredrik return once again after being in movie hell. Things are looking up as the dynamic duo’s first feature film officially starts shooting in a week. But that won’t calm their nerves. After hearing how Johnny Depp forced a change in the script in the Pirates of the Caribbean movie, Filip and Fredrik won’t be relaxed until their film is on the big screen. Also, upon learning that Paul McCartney will have a cameo in the new “Pirates” movie, along wit...more

 • 159. "När Tord stänger av routern"

  May 18 2017

  Veckans avsnitt spelas delvis in från kontoret på en restaurang i Arboga. Det är bråda tider i filminspelningen och känslan av att kliva på äggskal när man pratar med kunnigt filmfolk är stark. Filip försöker ge sken inför filmteamet av att han kan något om ljussättning inför en ljusmästare från Göteborg, när han i själva verket aldrig lagt märke till om scener är filmade i dagsljus eller om de är ljussatta. Tiden för invalsande dokumentärfilminspelningar är över så Fredrik tar en själarenande p...more

 • 158. Movie Hell

  May 16 2017

  Greetings from Movie Hell. Deep in production on their first feature film Filip and Fredrik are missing in action from their beloved podcast this week. But fear not! Tune into a lovingly crafted best of the Filip and Fredrik Podcast featuring some of their greatest moments. And it all starts off with a very heartfelt letter from Filip and Fredrik, straight from the movie trenches, as read by their editor, to you, their loyal listeners. Is there anything Leonardo DiCaprio won’t do for an Osca...more

 • 157. "Sista fjärilen"

  May 11 2017

  I veckans avsnitt slås Filip av att fiskare gärna kastar tillbaka fisken i vattnet, ett tecken på en humanism som är långt från jägares syn på sina byten. Fredrik har empiriskt lyckas knäcka hela brandvarnarindustrins hemliga företagsmodell, för att senare återigen briljera i sifferminneskunskap. Dokumentären om PG Gyllenhammar på SVTplay blottar PG:s djupa folkförakt och Macrons ”vanligt folk” lajvande sågas. Och så beskriver Filip definitionen av ”platt” genom att läsa upp ett tvålföretags liv...more

 • 156. "Devaluation Of The Celebrity Wall"

  May 09 2017

  Filip and Fredrik are back! In this week’s episode, the duo break down the restaurant “Celebrity Wall”, ranking every level of importance all the way up the ladder to the coveted top spot, “the celebrity hand-written note on a photograph with the owner.” Plus, Filip and Fredrik determine why Frank Sinatra was cliché for always visiting “La Familia” type restaurants all over the world. Plus, they detail the power the Chairman of the Board had to re-open any restaurant kitchen after if closed....more

 • 155. "Filips vidriga väntan på gryningen"

  May 04 2017

  I veckans avsnitt berättar Filip om de dramatiska minuterna när en främmande man, för bara ett par dagar sedan, försökte bryta sig in i hans hus i LA kl två på natten. Paniken, skräcken, 911-samtalet, LAPD-chopperns strålkastarljus som lyste upp hans trädgård, övervakningskameran som filmade allt. Men innan allt detta så frågar sig Fredrik var brytgränsen för riktig killfeber i USA egentligen ligger på, vem som spelar huvudrollerna i filmen om Anders Celsius och Daniel Farnheit och så pratas det...more

 • 154. ”Fredriks stund på jorden”

  Apr 28 2017

  Trendspanarnas sneglande mot japanska tjejer! När tunna blyertsstift revolutionerade handstilen! Kristoffer Lundströms alienerande brittiska uttal! Kobrasfärens gravallvarliga länkdelande i sociala medier! Hur Mission Control Center gänget förändrade USA! Animal Planets premiumbudget! Svenska landslagets förmåga att ta glädjebesked med ro! När Fredrik, 12 år gammal, i Hova, gick arm i arm med Linda Bengtzing!

 • 153. "Vinyl Sperm Bank"

  Apr 25 2017

  The Chinese Public Diplomacy Think Tank is buying and Filip and Fredrik are for sale! This week’s episode all starts with a cough. An ominous sign when in happens in movies. But what does this say about Filip? As interns, young Filip Hammar and Fredrik Wikingsson remember old porno magazines in the bathroom, and naked pin-up calendars in the break room in the garage shops of Sweden in 1986. Where is the only respectable place to view a porno mag? Filip reveals all! Plus, Filip and Fredrik re...more

 • 152. "Att må piss"

  Apr 20 2017

  Amerikaners kö-disciplin när de tittar på "The Mona Lisa"! Sixtinska kapellets många nuggets! Gorbatjovs längtan till total flintskallighet! När Filips pappa Lars fick två glödga järn upptryckta i näsan! När Fredrik inte kunde urskilja ruccola från broccoli! Filip blir varse om sin bristande konversationsduglighet med främlingar och bryter ihop!

 • 151. "Föreställning eller show?"

  Apr 13 2017

  Eric Gadds vattenkaraffsoul! Thåströms namedroppande av Olle Jastrau! CNNs sexsplitbilds! En femplusanekdot om Reine Brynolfsson! Tyckonomins imaginära fördjupning! När Filip slickar i sig lite kaviar ur handen och sköljer ner det med lite hembränt i en källare på Södermalm!

 • 150. Flying Over Water

  Apr 11 2017

  Filip’s busy life might be getting to him. He’s now crying in front of his infant son. But Fredrik thinks that may be a good thing. Flying is something Filip’s gotten used to over the years but his relief when his plane passes over Greenland need’s some considering. Filip and Fredrik tell the tale of the Kangerlussuaq nightclub in Greenland. The duo remember seeing the most miserable turtle in all the world while visiting Greenland. Filip wonders in amazement how you can find a Chines...more

 • 149. "Spela Shoreline"-plåstret

  Apr 06 2017

  Filips långt under genomsnittliga förmåga att gissa om en dörr öppnar inåt eller utåt! Fredriks hälsprickehud under fingernaglarna! Den dagliga hämta-tidningsritualens död! Pappa Lars ozen:iga grusuppfart i Köping! När Filip gravplundrar sin pappas skivsamling från barndomssomrarna i Frankrike! Förklaringen bakom Fredriks okramiga personlighet!

 • 148. "Eight Guys Walk Into An Art Exhibit"

  Apr 04 2017

  The Filip and Fredrik Podcast returns! This week Fredrik gets an email for a potential dream opportunity so big he would abandon anything for it. The dynamic duo speculate that actor Alexander Skarsgard purposely picked the biggest fake penis to be smashed on HBO’s “Big Little Lies.” Filip tells the recent story of a Romanian artist who dressed like a Muslim woman carrying a back pack into the middle of an art exhibit. Was this art? What other personalities could have made an even bigger imp...more

 • 147. ”Filips vemodiga födelsedag”

  Mar 30 2017

  Journalisters resningsbongor! Edward Snowden gör entré i Let's Dance! Vad som satte Australien på kartan! När Kylie Minogue bröt mot 9 lagar med sexguden Michael Hutchins! Ingemar Stenmarks löpsedelsamlande! Det gamla talmudiska dilemmat om man ska tvätta barnens spyor samma natt eller vänta tills nästa morgon!

 • 146. The Curse Of High Energy

  Mar 28 2017

  The world might be wondering about the disappearance from the public eye of fitness guru Richard Simmons but Filip and Fredrik solve the mystery in a manner worthy of Sherlock Holmes. Also, they recall the time they attended the movie premiere for the David Lynch film, “The Straight Story” with comedian Mikael Dubois in the audience. Celebrating the conclusion of their latest Swedish talk show at a posh restaurant Filip and Fredrik run into former Swedish Prime Minister Ingvar Carlsson but is ...more

 • 145. "Glans är sexa!"

  Mar 23 2017

  LeBron James klassiska presskonferens! Game 7-ifiering av svensk retorik! Att Per Elofsson tränade sönder sig! Bo Hanssons minimala gooooooooooool-aura! Fredriks dotters retorikskola! Och framförallt; den första stora intervjun med mannen bakom Hoola Bandoolas låtskatt "Huddinge Huddinge"!

 • 144. The Sh*t Doesn't Get Glovvier

  Mar 21 2017

  Fredrik is still consumed with the Orson Welles biography and reads two profound quotes from it in an all new Filip and Fredrik Podcast. What do you have to be considered a genius or an innovator? The duo also discuss the epic failures of “reverse-innovators” like Swedish cross-country skier Gunde Svan, Zola Budd, Bjorn Borg and more. Filip is worried because he always learns about celebrity deaths while sitting on the bowl. Is there a correlation? But unlike the passing of David Bowie and L...more

 • 143. "Anekdot-Bonanza"

  Mar 16 2017

  När Martin Björk spelade in sin första pilot! Hur Fråga Olle förstörde sexlusten hos Fredrik! När Pripps blå tog över HMs plats som årets mest agendasättande reklam! Gunde Svans resa från gapig skidåkare till kändispåjagare på Fort Boyard! När Eric Haag satt med reggaemössa på kontoret och Henrik Schyffert snodde Filips dagstidning ur händerna på honom! Stunden då Sveriges förra statsminister plikttroget accepterar Fredriks osannolikt höga musikvolym, och även musiksmak, i TV-studion!

 • 142. The Winter Face

  Mar 14 2017

  Filip and Fredrik are together in the city of Stockholm that is starting to slide into spring. They talk about their friends face during winter. And Fredrik has taken a bath with Kevin Costner and his fast healing fot. They talk about the devil in the details or how the moviepeople just don't think the audience giv a damn. Join in as the train is picking up speed!

 • 141. "Zara Larsson & Folkomröstningen"

  Mar 09 2017

  Hermann Rorschach! Norah Jones! Janne Thörnqvist! Zara Larsson! Hasse Kvinnaböske! Robyn! Harvey Weinstein! Alan Alda! Alanis Morissette! Tipper Gore! Camilla Läckberg! Så många namn, så många historier!

 • 140. Stormtroopers On Wall Street

  Mar 07 2017

  Filip and Fredrik are both in LA this week but the California sunshine hasn’t rubbed off on them. Sparks fly early this episode as Filip defends the new Apple “Park” being built in Cupertino, but his partner Fredrik rejects the term altogether, claiming there is nothing park-like about it. Arguments lead to inspiration as the dynamic duo wonder how Google could top Apple with their own park-like compound. Complete with carrots and kale growing outside office windows, only Filip and Fredrik c...more

 • 139. "Toppstugornas toppstuga"

  Mar 02 2017

  Hollywoods totala avsaknad av klassperspektiv! Herrmiddagens återupprättelse! Fredrik Backmans storsinthet i nederlagets stund! Fjärrkontrollen som århundradets uppfinning! Filips talang för att hitta den magiska isbrytarsägningen vid exakt rätt tillfälle! Diplomaten som fick bilder ej avsedda för honom upptryckta i ansiktet!

 • 138. The Gay Ring

  Feb 28 2017

  Filip and Fredrik always bond most on a train. In this week’s episode, they recall their great train memories. From the beer they drink, to meeting the “Rock & Roll Star of AIDS”, to recently celebrating a track suicide with champagne, it all happens on a train. And for Filip & Fredrik any journey begins at The Gay Ring in Stockholm. Plus, after narrowly escaping an assassination attempt (at least in his mind), Filip describes his own touching memorial. Complete with roses from Fredrik’s d...more

 • 137. "Utelåst! I kalsonger! Selfie?"

  Feb 23 2017

  Filips fäbless för att använda vedertagna uttryck för att legitimera sitt beteende! Att Jimmy Fallons enda förlåtande drag är hans möjliga mörker! De otalig gånger man gått ut genom hotellrummets dörr mitt i natten av misstag! Att Fredriks mamma köpte kalsonger till honom i 30 år! Det föraktfulla i politikers första spadtaget ceremoni! Västerås enda skybar! När Kristina Lugn headliner half time showen i Super Bowl!

 • 136. "Push It In Longer!"

  Feb 21 2017

  The Filip & Fredrik Podcast returns! Fredrik is in Sweden but his friend Filip is in the free-spirited city of Berlin. Filip’s offer to go people-watching at the Berghain nightclub, where anything goes, sparks an offer to Alan Alda which may be a little hard to swallow. Fredrik confesses his recent inappropriate comment to a female cashier. Also, he wonders if, “hello, gorgeous” is something he should have said to a transgender person passing him on the street in Los Angeles. The duo reca...more

 • 135. "Glass med kakdegsbitar i"

  Feb 16 2017

  När Fredrik var bodydouble åt Carola! Dagen då Niklas Orrenius ulltröja hissas till taket på Journalisthögskolan i Göteborg! Dagens Nyheters anglicismförakt! Filip köper mobila ljudbås i Los Angeles som han fraktar hem till Sverige! Hur Rain Man gjorde autism till ett partytrick! Micael Dahlens gotiska drag! Stefan Löfvens Almedalsdumpning! Filips önskan om att få föreläsa om tingetangeljournalistik på JMG!

 • 134. The Most Beautiful Duet in the World

  Feb 14 2017

  The Filip and Fredrik Podcast returns! Back from his trip to Sweden and Filip is feeling old looking in the mirror these days. Filip and Fredrik debate which movie bookstore is more nauseating; “You’ve Got Mail” vs. “Notting Hill”. The duo recreate the pitch meeting for the Hugh Grant classic directed by Richard Curtis. Fredrik explains why “Love Actually” is the worst movie ever made. It’s about time somebody put Tony Bennett in his place. Filip Hammar does just that! Fredrik despises “Love ...more

 • 133. "Talet som Gud glömde"

  Feb 09 2017

  Filips många sociala bajsmackor på Felix Herngrens 50 årsfest! Fredrik om åren när man osäker stod och viftade med hundralappar för att komma in på nattklubbar! Den avslappnade relation till sex som överklassen har i sin ungdom! Ruben Östlunds nästa film: "Nils Holgerssons nattsvarta resa"! Om hur Fredrik dagligen kvällsmyser med Niklas Ekstedts kokbok om att laga mat över öppen eld! Loge-beefen med Petra Mede på Hela Sverige Skramlar-galan! Filips toruettes när han rör sig i vissa finare rum! O...more

 • 132. The Teenage Appeal Of Sauna Sex

  Feb 07 2017

  Filip and Fredrik are back! As they tell the tale of their encounter with “Koppartrans-Anders” in Russia it sparks a further journey back in time to their painful teenage years. The duo determine the four levels of popularity you can achieve in high school. Fredrik relives the one time in high school he was invited to a house party. The one he threw. He also reveals that a videotape of the party exists and it’s too painful to watch Meanwhile a teenaged Filip reaches “observer” status in h...more

 • 131. "DÅÅÅÅÅÅÅÅ"

  Feb 01 2017

  Att bära goodiebagen som den sista droppen vatten! När Fredrik slängde blommor i fejjan på en pressfotograf! Kanal 5s julgåva i form av ett programledarklassfoto! När Hello Sydney var Sveriges mest utskällda TV-program! Galenskaparnas odödliga vänskap! Ögonblicket då Fredrik tog arbetarklassens parti! Micael Bindefelds underbetalda lakejer! Kostcirkelns minskade påverkan på barnkalas!

 • 130. "Shame"

  Jan 31 2017

  What makes Filip and Fredrik relax? For Filip, it’s as simple as fine Egyptian cotton sheets. But for Fredrik Wikingsson it is the tranquility that comes from order. In this week’s Filip and Fredrik Podcast, Fredrik has his order shattered when he learns that Usain Bolt’s perfect Olympic medal count is now ruined by the steroid use of one of his teammates. Filip also ponders if Usain Bolt’s photographer camera “stealing” after winning races is actually a new political statement. Fredrik can’...more

 • 129. ”Uppsidan med meth!”

  Jan 26 2017

  Filips nya figurinmissbruk! OS bästa gren - styrkelyftning! X factor i folksjukdomar! Filip funderar på varför Peter Jihdes diabetes inte riktigt biter. Catlin Moran som domare i ett semantiskt Idol! Talangshowers usla grundpremis! Henrik Brandão Jönssons cirkumflex usp! Skillnaden mellan Carrie Underwood och Susan Boyle! Det oerhört bra trycket i duschen som Sverige har! Jens Linds blåbärsnations dille!

 • 128. Shallow Even For Filip

  Jan 24 2017

  Filip's one and a half year old son reminds him of Swedish Industrialist Jan Stenbeck. Fredrik recall the time a five minute meeting with Gary Busey turned into nine hour meeting. Fredrik meets Malcolm Gladwell on the streets of New York. Presidents of the US have always wanted to project strength and vitality, unlike Filip's dad, Lars, who embraces growing old and frail. Filip now reports that his dad can't slice a piece of bread. And so much more on an all new Filip & Fredrik Podcast!

 • 127. "Tillbaka på svenska!"

  Jan 19 2017

  Filip och Fredrik är tillbaka på svenska!! Kents värdelösa anekdoter! Psykakuten i Hollywood! Filips gubb-insikt! Fredriks första miljonaffär! Sprängmedel i rumpan! Filips tendens att säga rätter i bestämd form! Arbetshetsen! Den bestående vänskapen! Amerikanska militärfamiljers reunionfilmer! Per Gessles oentusiasm inför att se Bruce Springsteen live! Nina Person på RajRaj-festivalen 1994!

 • 126. Cutting Daddy’s Pizza

  Jan 12 2017

  Fredrik is in the city of Angeles this week with Filip. When they’re both in the same city Fredrik feels he can control Filip more. Fredrik leaves a gaseous bit of himself in Filip's car. While having dinner at Filip’s house, the duo both notice that Filip’s dad, Lars, doesn’t have the strength to cut through a slice of pizza. Filip and Fredrik discuss the type of fetish people would have for a Lars Hammar sex doll with very small mouth. Filip’s mom doesn’t realize “Frozen” is an animated fil...more

 • 125. "It's What He Would Have Wanted!"

  Jan 05 2017

  They’re back! And this week the dynamic duo are both in Los Angeles writing their upcoming movie at an uninterestingly medium pace. Filip and Fredrik expose how Nobel prize winning Japanese scientists are scamming the world. Fredrik refuses to comply with Filip’s very specific wishes in the event of his untimely death. Fredrik’s historic hotel room past is quite selfish. Filip recalls visiting the August Strindberg museum. All this and more on an all new Filip & Fredrik Podcast!

 • 124. "It Gets Better"

  Dec 29 2016

  Filip needs Fredrik to be more compassionate in his emails to him but Fredrik doesn’t have time for that. Fredrik’s beautiful family Christmas holiday in New York is almost ruined when he wakes up with an itchy anus. Filip and Fredrik ponder how to ask Richard Gere a tabloid rumor without him walking out. Fredrik ponders what the rodent “community” fears is the worst way to die. Plus, Fredrik has an unconventional use for Scotch tape that Filip thinks is quite personal. You won’t want to mis...more

 • 123. "Last train to Köping"

  Dec 23 2016

  Both guys are spending christmas in the US and somehow that leads them in to a speculationgame about Michael "the gram-man" Fassbenders dosagelab. And Fredrik tells the story about the man with THE maneuver. And Filip HAS the upperhand on his hometown. And they agree that chaothic christmases are not something to look forward to. All on the new episode of The Filip and Fredrik Podcast.

 • 122. "The Science Of Strap-On Hygiene"

  Dec 15 2016

  Fredrik picks up Filip at the airport in Sweden. Is greeting your mail-order Thai wife for the first time at the airport with a warm coat a beautiful act? Fredrik thinks so. Filip and Fredrik invent a game too hot for The Tonight Show with Jimmy Fallon! Play along with “The Telluride Film Festival Or Not” Game! And, while on their way to a charity event the duo meet a truly interesting man. Could his strap-on cleaning methods be excessive? Find out! Don’t miss this show!

 • 121. "Scars"

  Dec 09 2016

  Filip and Fredrik host a live edition of their podcast in Washington DC! After a tour of the White House and a private meeting with an Apple watch wearing Swedish Ambassador, Filip is quite disappointed. Fredrik wonders why Filip needed pizza to cheer up after their tour and the answer goes back to his childhood. Filip is very proud that his psychiatrist says he has scars. Also, Marina Abramović almost takes an arrow to the heart for the sake of art. Fredrik tells the audience the sad but tru...more

 • 120. ”Waitress Of The Day”

  Dec 01 2016

  Fredrik’s dad posts an Instagram photo that leads Filip and Fredrik to think he’s finally lost it. What is the photo? It’s a cliffhanger you won’t want to miss! Filip’s daughter tells a lie that exposes him to a threat. Also, the duo analyzes the “We Are The World” video and Filip has a controversial observation about it that might be a game-changer. Fredrik’s dad is a “scheduler” and only has one bowel movement a week. It’s all on an all new Filip and Fredrik Podcast!

 • 119. ”Suicide Of A Spanish Teacher”

  Nov 24 2016

  Fredrik reunites with Filip in Los Angeles and observes his friend’s behavior in his natural habitat. Fredrik tells the tale of when he was most scared in life, when he and Filip visited Steve Sipek’s tiger sanctuary in Florida. Filip tells a heartbreaking story of a Spanish teacher with bad breath. Fredrik thinks it’s the most telling moment of the year! Also, Filip leaves his credit card tabs open at bars all over Los Angeles. All this and more on an all new Filip and Fredrik Podcast!

 • 118. "The Serum Incident"

  Nov 17 2016

  Filip has an encounter with the LAPD that might never be forgotten by either side. Filip is using anti-aging serum. Benicio Del Toro wears his bags well. The duo discusses the life of medium talent, Ned Doheny. Fredrik talks about a new documentary on tickling. Also, Fredrik tells the tale of Ron Howard, Gary Sinise, and Mel Gibson on the set of Ransom.

 • 117. "The Dill Man"

  Nov 10 2016

  It’s a Filip and Fredrik podcast first. The pre and post US Election Show! In part 1, recorded on Monday, has Filip officially lost touch with his Swedish roots? Has he become too LA? Based by his winter explorer outfit many back home would say yes. But it goes deeper than that. You be the judge! Filip and Fredrik discuss the Tarzan of Sweden, The Dill Man and importance of us all to have less purpose in life. And, in Part Two, the duo discuss the results of the US Presidential Election and...more

 • 116. "The Involuntary Aladdin Sane"

  Nov 03 2016

  From their home bases in Los Angeles and Sweden Filip and Fredrik are back! It’s been an odd week for Filip and there is a lot to process. First, Filip is called “señor” by a white cab driver and seems to like it but ponders the origins of its usage. Could “patient zero” of this phenomenon be none other than Antonio Banderas? Fredrik helps Filip track it down. Does Antonio Banderas hate Pedro Almodóvar? Did he plan his move to become an international movie star? Filip and Fredrik have the a...more

 • 115. "The Man Who Saw Through Japan"

  Oct 27 2016

  It’s been a long wait but Filip and Fredrik are back! Fredrik feels we are living in a “Burger Bubble”. But what does it all mean? Filip reviews the documentary “Ants On A Shrimp” and its delight of fish semen. Plus, the duo prove that Japanese culture is fooling the rest of the world. Fredrik is using a meditation app but doesn’t like the return on his effort. Filip cries to no avail with his new mental coach. All this and much more on an all new Filip and Fredrik Podcast!

 • 114. "The Claw"

  Oct 13 2016

  This week on an all new Filip and Fredrik podcast…. Technology has definitely dampened the restaurant experience for Fredrik Wikingsson. From x-rays at the dentist to getting drunk at Chernobyl the dynamic duo know radiation. Filip is way more impressed with the Las Vegas Sphinx than the real one. Plus, Filip and Fredrik recount a story that will make you think twice about masturbating after you’re exposed to radiation! Filip believes tourist attractions should focus on great failures in human...more

 • 113. "Designated Driver"

  Oct 06 2016

  Most feel the antics of famous people are the acts of spoiled children. But Filip and Fredrik explain why celebrities like Kiefer Sutherland and Britney Spears should be cherished. The art of film editing can take years to master. To be the best you need to study the best. Or do you? Fredrik Wikingsson learned the craft where most would dismiss! Filip’s sister and her friends enjoy Porn Thursday’s. In this porn saturated world Filip and Fredrik remember a simpler time when you could “use” th...more

 • 112. "You Had To Be There"

  Sep 29 2016

  They’ve traveled the world for many, many years but Filip and Fredrik remember every detail of their trip to LA and New York together 20 years ago. The Standard Hotel’s upside-down sign, Tom Ford’s leather jacket, sack-bag chairs, cheap gin, and sodium free water are just some of the memories they can’t forget. Fredrik recalls an “interview” with legendary TV producer Steven Bochco. Plus, the duo gets drunk and make out in front of the writers of Friends. Filip and Fredrik go clubbing thanks t...more

 • 111. "Jimmy Just Ate His Hand!"

  Sep 21 2016

  Filip and Fredrik are back! The duo both agree that Jimmy Fallon’s interview of Donald Trump signifies the lowest point in American entertainment history. Could Jimmy Fallon stage the world’s biggest comeback after eating his own hand? Filip goes on the most prestigious show in Sweden. If you need a hug Fredrik Wikingsson has one for you…just not for Filip. Why? Filip has an idea for a documentary to find out if Fredrik has any feelings for him. Fredrik gives his review of the movie “Sn...more

 • 110. ”We’ll Meet Again…"

  Sep 15 2016

  Charisma, you either have it or you don’t. Filip’s recounts the time his dad tried to make a charismatic entrance and it ended up being one of the most painful memories of his life. Fredrik lets a flight attendant think he has freed a man on death row and he enjoyed being mistaken for someone who “has made a difference”. This makes the duo question their path. Should they have chosen a different life? Hear their conclusion on an all new Filip and Fredrik Podcast!

 • 109. "The Locomotive"

  Sep 08 2016

  He ruled the 90's. Now hear the legend of Leif "The Locomotive" Ohlsson on an all new Filip and Fredrik podcast! Plus, a discussion about "institutionalized athletes". Filip watches Serena Williams hold a teddy bear and is sad. Fredrik goes to a county fair and witnesses the fall of a giant. And, Filip and Fredrik's horse comes to a tragic end. But their sorrow might be a little ... misplaced! All this and more on an all new Filip and Fredrik podcast!

 • 108. ”A Heartbreaking Story About An Umbrella"

  Aug 31 2016

  Filip and Fredrik discuss the death of Gene Wilder. Plus, Filip has some criticisms of Malcolm Gladwell along with some free career advice. The guys debate how to talk to a celebrity. Also, how important is it to have enthusiasm? They discuss why Balkan Airlines is the only way to fly. Fredrik tells the greatest anecdote ever told! All this and more on an all new Filip and Fredrik Podcast!

 • 107. X-Rated Hide & Seek

  Aug 24 2016

  We all have goals. None quite as unique as Filip Hammar’s though. In fact, his might just require a kidnap/intervention to fix. But it’s all part of the plan! Filip gets “The Call” from the great Swedish director Tomas Alfredson. Has he finally been called up to the majors? Is it his “Are you sitting down?” moment? Find out! Fredrik might be one of the greatest “contextualizers” of all time. Plus, move over “Eyes Wide Shut”, there’s a grown-up version of Hide and Seek you’ve got to try. Al...more

 • 106. "Greg's Story"

  Aug 18 2016

  In the immigrationline at the Newark Airport Filip and Fredrik talks about travellers and the worlds Bocellis and storys over the tables and something about a genocide. Behold the brand new Filip and Fredrik Podcast The train that's PICKING up speed...

 • 105. "Vodka?" "Whiskey!"

  Aug 10 2016

  Fredrik loves his coffe. Filip is looking for a new vice. Fredrik is bamazed by the fourth referee. And Filip is Bewildered by the hairdresser. They find the greatest untold story about over- and underachievers They find the living proof for the saying "the sum of all vices are constant" and Filip misses out on a Merci. And embryos to four new films see the light of day.

 • 104. "Oh, And One More Thing..."

  Aug 03 2016

  Is Filip ready for a Ted Talk or would it become legendary in its pointlessness? Are Fredrik’s stories more Ted Talk material? Filip tells the story of Smokey Robinson’s Marvin Gaye intervention in Hawaii; Fredrik loves Bernie Sanders for still using a VCR; Filip proves why John Hinckley Jr.is no longer a threat; the mayor of Gothenburg has a flammable face and much more on an all new Filip and Fredrik Podcast!

 • 103. ”The Way I Wear My Ice-Cream"

  Jul 27 2016

  The Dynamic Duo are both in California. Fredrik is taking a road-trip down the Pacific Coast Highway with wildfires nearby. It begs the question; which celebrity is most likely to never leave their home with a fire raging towards them? Who came up with the three level burn scale and which celebrity would become the first person to obtain a coveted “fourth degree burn” and survive? Also, they discuss why it’s important to stick to your lifestyle or upgrade it. Plus, Glen Hysen stuns all of ...more

 • 102. "Netflix Presents: Loser's Table"

  Jul 21 2016

  It’s a complete reversal on the Filip and Fredrik Podcast. Fredrik is in LA. Filip is in Sweden, but, with seemingly the entire country away on vacation, he’s lonely and depressed. Also, is Cameron Crowe Crow over-rated? Fredrik wants his thoughts to have extra meaning when he stares out onto the ocean. Filip see’s Bono talking loudly into his phone while power-walking and thinks it’s sad! Plus, what’s on the horizon for the tag-team? Could a discussion about the most successful losers in ...more

 • 101. In Bed With Daddy

  Jul 13 2016

  Fredrik is vacationing in Brentwood, California, and it brings up a discussion of the OJ Simpson trial; also the worst idea Bob Dylan ever had that featured termites. Plus, Filip tests his ability to write his memoir without notes and recounts watching France play Germany with his dad at the Euro semi-final.

 • 100. "What Good Am I?"

  Jul 07 2016

  The Filip and Fredrik Podcast is finally back! It's been a long two weeks for listeners but especially for Filip, who's been on a journey to find...himself! On a solo road trip through Europe, seemingly back in time, and interpreted with the help of self-congratulatory therapist Fredrik, Filip discovers the root of his soul searching ... and it may just begin with a pair of clogs in Germany.

 • 99. World's Worst Icebreaker

  Jun 23 2016

  Filip and Fredrik are both in Sweden this week getting ready for the company summer party. During a recent photo shoot Fredrik gets a little too comfortable in front of a young cancer patient, and Filip is all too familiar with it. Plus, the Brexit referendum, is staying in the EU too boring for England?

 • 98. Smells Like Team Spirit

  Jun 15 2016

  Filip and Fredrik are in Buchanan County, Virginia this week but their thoughts are thousands of miles away. Occupied by the recent acts of the coach of the German national team, Joachim Löw, they wonder if he'll "lose the locker room" despite his team being number one, and what a PR person could do to save his career. Plus, Filip takes the wrong meds at the Swedish upfronts and learns you can't "go dark" with the crowd. And, the coalmines of Virginia are familiar territory for the Wikingsson...more

 • 97. You’re The One For Me Fatty

  Jun 08 2016

  Filip has arrived in Sweden and there are no hugs to greet him. Plus, Fredrik is alarmed at what he sees. Can you lose weight and love at the same time? Do we expect famous people to act a certain way? Tune in as Filip and Fredrik discuss this and more!

 • 96. Decline Of The Genius Bar

  Jun 02 2016

  Game changers of all sorts are the topic on this week's Filip & Fredrik Podcast. Plus, the Rise and Fall of the Genius Bar; boring an American with syllables; Henry Heimlich finally uses his maneuver (but does he have at sinister past?); Fredrik has a macchiato at the urologist! Don't miss it!

 • 95. Reluctantly Meeting Justin Timberlake

  May 26 2016

  From necessity comes discovery. In what is surely their most diverse episode to date, Filip learns the wonders of a cloth tissue. Also, a Flamenco guitarist suffers the humiliation that comes with large nostrils; Gandhi stops by the house and leaves an unforgettable memento. Plus, soiled jumpsuits don't slow down cross-country skier Gunde Svan; Fredrik meets Justin Timberlake!

 • 94. An Officer And A Buddhist Instructor

  May 19 2016

  After a long trip that took them all over the world Filip and Fredrik are home again in Los Angeles and Sweden. Filip recalls his First Class plane ride back and a celebrity air-rage incident that might have been! Also, they discuss how "Dallas" toppled the Soviet Union, the one place paparazzi are loved, and how Buddhist models half your age will test your inner strength. Plus, Fredrik gets his test results!

 • 93. The Man Who Inherited Birkenstocks

  May 12 2016

  Filip and Fredrik are in Dallas, Texas and they're trying not to knock down open doors. Also, the pitfalls of wearing a pineapple hat; Fredrik's inheritance.

 • 92. "Good Morning Vietnam!"

  May 05 2016

  From the shores of Vietnam Filip and Fredrik discuss the 2016 Met Gala and the sage advice of Ulf Nilson. Plus, Fredrik gets an email from his doctor.

 • 91. The Prostate Incident

  Apr 28 2016

  91. The Prostate Incident

 • 90. Marijuana Mint Spray

  Apr 20 2016

  90. Marijuana Mint Spray

 • 89. ”I Hate You, Daddy”

  Apr 13 2016

  89. ”I Hate You, Daddy”

 • 88. "Alex Metro Never Flakes!"

  Apr 07 2016

  88. "Alex Metro Never Flakes!"

 • 87. The Unlikely Sex Tape

  Mar 30 2016

  87. The Unlikely Sex Tape

 • 86. "Am I Under Oath?"

  Mar 23 2016

  86. "Am I Under Oath?"

 • 85. The Party Shark

  Mar 16 2016

  85. The Party Shark

 • 84. Binge-Eating

  Mar 10 2016

  84. Binge-Eating

 • 83. How Low Can You Go

  Mar 03 2016

  83. How Low Can You Go

 • 82. Filip's New Room

  Feb 25 2016

  82. Filip's New Room

 • 81. Deconstructing Dave Grohl

  Feb 18 2016

  81. Deconstructing Dave Grohl

 • 80. ”You’re Obviously Overweight”

  Feb 11 2016

  80. ”You’re Obviously Overweight”

 • 79. Nightmarish

  Feb 04 2016

  79. Nightmarish

 • 78. Death Consultants

  Jan 28 2016

  78. Death Consultants

 • 77. Gone In 60 Seconds

  Jan 21 2016

  77. Gone In 60 Seconds

 • 76. Advice For Nazis

  Jan 14 2016

  76. Advice For Nazis

 • 75. The Shower Head

  Jan 07 2016

  75. The Shower Head

 • 74. Squeeze It In!

  Dec 31 2015

  74. Squeeze It In!

 • 73. The Whole & The Half

  Dec 24 2015

  73. The Whole & The Half

 • 72. Assholes

  Dec 17 2015

  Assholes

 • 71. Trust Me, Leo!

  Dec 10 2015

  Trust Me, Leo!

 • 70. An Extra Layer

  Dec 03 2015

  An Extra Layer

 • 69. Meet & Greet & Seat

  Nov 26 2015

  The post Meet & Greet & Seat appeared first on Filip & Fredrik.

 • 68. “It Tastes A Lot”

  Nov 20 2015

  The post “It Tastes A Lot” appeared first on Filip & Fredrik.

 • 67. Speared

  Nov 12 2015

  The post Speared appeared first on Filip & Fredrik.

 • 66. Married To A Wall

  Nov 05 2015

  The post Married To A Wall appeared first on Filip & Fredrik.

 • 65. “At Least We Have Him”

  Oct 29 2015

  The post “At Least We Have Him” appeared first on Filip & Fredrik.

 • 64. The Lunch Lick

  Oct 22 2015

  The post The Lunch Lick appeared first on Filip & Fredrik.

 • 63. Meeting Seinfeld

  Oct 14 2015

  The post Meeting Seinfeld appeared first on Filip & Fredrik.

 • 62. The Magic Number

  Oct 07 2015

  The post The Magic Number appeared first on Filip & Fredrik.

 • 61. The Idiot Pitch

  Sep 30 2015

  The post The Idiot Pitch appeared first on Filip & Fredrik.

 • 60. Live! In LA!

  Sep 23 2015

  The post Live! In LA! appeared first on Filip & Fredrik.

 • 59. The Patriarch

  Sep 16 2015

  The post The Patriarch appeared first on Filip & Fredrik.

 • 58. Genius? Sociopath?

  Sep 13 2015

  The post Genius? Sociopath? appeared first on Filip & Fredrik.

 • 57. Long balls

  Sep 02 2015

  The post Long balls appeared first on Filip & Fredrik.

 • 56. High energy

  Aug 26 2015

  The post High energy appeared first on Filip & Fredrik.

 • 55. In hiding

  Aug 19 2015

  The post In hiding appeared first on Filip & Fredrik.

 • 54. I like it in here

  Aug 12 2015

  The post I like it in here appeared first on Filip & Fredrik.

 • 53. ‘Memba her/him?

  Aug 05 2015

  The post ‘Memba her/him? appeared first on Filip & Fredrik.

 • 52. It was all Yella

  Jul 29 2015

  The post It was all Yella appeared first on Filip & Fredrik.

 • 51. The juggler

  Jul 22 2015

  The post The juggler appeared first on Filip & Fredrik.

 • 50. The skunk

  Jul 15 2015

  The post The skunk appeared first on Filip & Fredrik.

 • 49. The warning call

  Jul 09 2015

  The post The warning call appeared first on Filip & Fredrik.

 • 48. Eggs in my hair

  Jul 01 2015

  The post Eggs in my hair appeared first on Filip & Fredrik.

 • 47. Opposites

  Jun 24 2015

  The post Opposites appeared first on Filip & Fredrik.

 • 46. A big impression

  Jun 17 2015

  The post A big impression appeared first on Filip & Fredrik.

 • 45. Half a face

  Jun 10 2015

  The post Half a face appeared first on Filip & Fredrik.

 • 44. We’ll never have Paris

  Jun 03 2015

  The post We’ll never have Paris appeared first on Filip & Fredrik.

 • 43. Hope

  May 27 2015

  The post Hope appeared first on Filip & Fredrik.

 • 42. The Carrot

  May 20 2015

  The post The Carrot appeared first on Filip & Fredrik.

 • 41. Happiness 7

  May 13 2015

  The post Happiness 7 appeared first on Filip & Fredrik.

 • 40. The mind is a lonely place

  May 07 2015

  The post The mind is a lonely place appeared first on Filip & Fredrik.

 • 39. The sound of money

  Apr 29 2015

  The post The sound of money appeared first on Filip & Fredrik.

 • 38. The Glue

  Apr 22 2015

  The post The Glue appeared first on Filip & Fredrik.

 • 37. Fetus in fetu

  Apr 15 2015

  The post Fetus in fetu appeared first on Filip & Fredrik.

 • 36. Studentical

  Apr 09 2015

  The post Studentical appeared first on Filip & Fredrik.

 • 35. Pill brothers

  Apr 01 2015

  The post Pill brothers appeared first on Filip & Fredrik.

 • 34. Canned laughter

  Mar 26 2015

  The post Canned laughter appeared first on Filip & Fredrik.

 • 33. Funny man

  Mar 20 2015

  The post Funny man appeared first on Filip & Fredrik.

 • 32. Breeze in!

  Mar 12 2015

  The post Breeze in! appeared first on Filip & Fredrik.

 • 31. Bring a drink!

  Mar 05 2015

  The post Bring a drink! appeared first on Filip & Fredrik.

 • 30. Scouting for death

  Feb 26 2015

  The post Scouting for death appeared first on Filip & Fredrik.

 • 29. Scream

  Feb 19 2015

  The post Scream appeared first on Filip & Fredrik.

 • 28. Jokes are dead

  Feb 12 2015

  The post Jokes are dead appeared first on Filip & Fredrik.

 • 27. The Harrods myth

  Feb 05 2015

  The post The Harrods myth appeared first on Filip & Fredrik.

 • 26. Jar of testicles

  Jan 28 2015

  The post Jar of testicles appeared first on Filip & Fredrik.

 • 25. From the lungs

  Jan 22 2015

  The post From the lungs appeared first on Filip & Fredrik.

 • 24. William’s finger

  Jan 15 2015

  The post William’s finger appeared first on Filip & Fredrik.

 • 23. Guests

  Jan 08 2015

  The post Guests appeared first on Filip & Fredrik.

 • 22. Clint’s fuck year

  Dec 31 2014

  The post Clint’s fuck year appeared first on Filip & Fredrik.

 • 21. #santafail

  Dec 25 2014

  The post #santafail appeared first on Filip & Fredrik.

 • 20. Port-wine toe

  Dec 18 2014

  The post Port-wine toe appeared first on Filip & Fredrik.

 • 19. Filip on fish

  Dec 11 2014

  The post Filip on fish appeared first on Filip & Fredrik.

 • 18. Clip of the year

  Dec 04 2014

  The post Clip of the year appeared first on Filip & Fredrik.

 • 17. Dylan in dimmed lights

  Nov 27 2014

  The post Dylan in dimmed lights appeared first on Filip & Fredrik.

 • 16. Let’s pop

  Nov 20 2014

  The post Let’s pop appeared first on Filip & Fredrik.

 • 15. The crowning moment!

  Nov 13 2014

  The post The crowning moment! appeared first on Filip & Fredrik.

 • 14. Roy from Target

  Nov 06 2014

  The post Roy from Target appeared first on Filip & Fredrik.

 • 13. Look at all my shit

  Oct 30 2014

  The post Look at all my shit appeared first on Filip & Fredrik.

 • 12. A strange week to be Swedish

  Oct 23 2014

  The post A strange week to be Swedish appeared first on Filip & Fredrik.

 • 11. The not-Malala-guy

  Oct 15 2014

  The post The not-Malala-guy appeared first on Filip & Fredrik.

 • 10. The burrito reward

  Oct 08 2014

  The post The burrito reward appeared first on Filip & Fredrik.

 • 9. Cheesy Charlie

  Oct 01 2014

  The post Cheesy Charlie appeared first on Filip & Fredrik.

 • 8. The Fatherhood Issue

  Sep 24 2014

  The post The Fatherhood Issue appeared first on Filip & Fredrik.

 • 7. Powerful stuff

  Sep 17 2014

  The post Powerful stuff appeared first on Filip & Fredrik.

 • 6. Health Hell

  Sep 10 2014

  The post Health Hell appeared first on Filip & Fredrik.

 • 5. Fuck the cloud

  Sep 03 2014

  The post Fuck the cloud appeared first on Filip & Fredrik.

 • 4. Frame it in!

  Aug 27 2014

  The post Frame it in! appeared first on Filip & Fredrik.

 • 3. Despicable us

  Aug 20 2014

  The post Despicable us appeared first on Filip & Fredrik.

 • 2. Ebola chicken race

  Aug 13 2014

  The post Ebola chicken race appeared first on Filip & Fredrik.

 • 1. Just the alarm

  Aug 06 2014

  The post Just the alarm appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 199. Dukade bord

  Jun 03 2014

  The post Dukade bord appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 198. Fredriks favoriter

  Jun 02 2014

  The post Fredriks favoriter appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 197. Filips favoriter

  Jun 01 2014

  The post Filips favoriter appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 196. Luncha med världsledarna

  May 28 2014

  The post Luncha med världsledarna appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 195. Att maxa Aschberg

  May 21 2014

  The post Att maxa Aschberg appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 194. Varulven vaknar

  May 14 2014

  The post Varulven vaknar appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 193. The Knife i en bur

  May 07 2014

  The post The Knife i en bur appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 192. Kolaringen

  Apr 30 2014

  The post Kolaringen appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 191. Rakt in i vedbon

  Apr 23 2014

  The post Rakt in i vedbon appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 190. En sista ilning

  Apr 16 2014

  The post En sista ilning appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 189. Läckbergs OBERÖRDA milfmaffia

  Apr 09 2014

  The post Läckbergs OBERÖRDA milfmaffia appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 188. Filips förvridna fejs

  Apr 02 2014

  The post Filips förvridna fejs appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 187. En kamp mot Noah

  Mar 27 2014

  The post En kamp mot Noah appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 186. Jakten på påven

  Mar 20 2014

  The post Jakten på påven appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 185. #FFGloben

  Mar 13 2014

  The post #FFGloben appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 184. Frikort Deluxe

  Mar 06 2014

  The post Frikort Deluxe appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 183. En ny regnbåge

  Feb 27 2014

  The post En ny regnbåge appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 182. Döden på Skansen

  Feb 20 2014

  The post Döden på Skansen appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 181. Lilla GW

  Feb 13 2014

  The post Lilla GW appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 180. Let’s Quick!

  Feb 06 2014

  The post Let’s Quick! appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 179. Fest eller kolera

  Jan 30 2014

  The post Fest eller kolera appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 178. Internationella RAW-dagen

  Jan 23 2014

  The post Internationella RAW-dagen appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 177. Nerspolad

  Jan 16 2014

  The post Nerspolad appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 176. Amerika.

  Jan 09 2014

  The post Amerika. appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 175. Gangbang-style

  Jan 02 2014

  The post Gangbang-style appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 174. Nyårstalet

  Dec 31 2013

  The post Nyårstalet appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 173. Skitåret 2013

  Dec 25 2013

  The post Skitåret 2013 appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 172. Filip rånad på öppen gata

  Dec 18 2013

  The post Filip rånad på öppen gata appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 171. Bindefelds avlatsbrev

  Dec 11 2013

  The post Bindefelds avlatsbrev appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 170. Det sinnliga avsnittet

  Dec 05 2013

  The post Det sinnliga avsnittet appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 169. Pisspumpen

  Nov 27 2013

  The post Pisspumpen appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 168. Bomben

  Nov 21 2013

  The post Bomben appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 167. Född: Ilse Hammar

  Nov 14 2013

  The post Född: Ilse Hammar appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 166. Nyp mig i armen!

  Nov 06 2013

  The post Nyp mig i armen! appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 165. Deep Detox

  Oct 31 2013

  The post Deep Detox appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 164. En ny berättelse

  Oct 23 2013

  The post En ny berättelse appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 163. Hemsnickrat

  Oct 16 2013

  The post Hemsnickrat appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 162. Grab my fucking cock!

  Oct 09 2013

  The post Grab my fucking cock! appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 161. Nykterpodden

  Oct 03 2013

  The post Nykterpodden appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 160. Fyllepodden

  Sep 25 2013

  The post Fyllepodden appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 159. Nästan i hetluften

  Sep 18 2013

  The post Nästan i hetluften appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 158. Det är jag som är Taco

  Sep 11 2013

  The post Det är jag som är Taco appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 157. Sprucken kristall

  Sep 04 2013

  The post Sprucken kristall appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 156. Julvärden Filip

  Aug 28 2013

  The post Julvärden Filip appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 155. Min lilla downie

  Aug 21 2013

  The post Min lilla downie appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 154. ABBA-väggen

  Aug 14 2013

  The post ABBA-väggen appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 153. En låda ananas

  Aug 07 2013

  The post En låda ananas appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 152. Älska bajslukten

  Jul 31 2013

  The post Älska bajslukten appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 151. Hudlös på Capri

  Jul 24 2013

  The post Hudlös på Capri appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 150. BFF i LA

  Jul 17 2013

  The post BFF i LA appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 149. Förenklingar

  Jul 11 2013

  The post Förenklingar appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 148. Såsigheten

  Jul 03 2013

  The post Såsigheten appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 147. Lindströms legacy

  Jun 26 2013

  The post Lindströms legacy appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 146. Skådisar kommer undan

  Jun 19 2013

  The post Skådisar kommer undan appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 145. Va?!?

  Jun 13 2013

  The post Va?!? appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 144. Därför drack jag

  Jun 05 2013

  The post Därför drack jag appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 143. Bögig i Vegas

  May 29 2013

  The post Bögig i Vegas appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 142. Katt på Valium

  May 22 2013

  The post Katt på Valium appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 141. Big in Europe!

  May 15 2013

  The post Big in Europe! appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 140. Pappa Filip

  May 08 2013

  The post Pappa Filip appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 139. #hemförattdö

  May 02 2013

  The post #hemförattdö appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 138. Wanted! Dead!

  Apr 24 2013

  The post Wanted! Dead! appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 137. Lars sex-sms

  Apr 17 2013

  The post Lars sex-sms appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 136. Tydligt i Cannes

  Apr 11 2013

  The post Tydligt i Cannes appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 135. Det måste hända nåt!

  Apr 03 2013

  The post Det måste hända nåt! appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 134. Skarp på bild

  Mar 28 2013

  The post Skarp på bild appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 133. Låga trösklar

  Mar 21 2013

  The post Låga trösklar appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 132. Intervju med Håkan

  Mar 14 2013

  The post Intervju med Håkan appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 131. Full roaming

  Mar 07 2013

  The post Full roaming appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 130. Linnros måste börja le

  Feb 28 2013

  The post Linnros måste börja le appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 129. Blek & uppnystad

  Feb 20 2013

  The post Blek & uppnystad appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 128. Handen på skrevet

  Feb 14 2013

  The post Handen på skrevet appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 127. Filip i Aspen

  Feb 06 2013

  The post Filip i Aspen appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 126. Enligt legenden

  Jan 31 2013

  The post Enligt legenden appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 125. Kredd-dagis

  Jan 24 2013

  The post Kredd-dagis appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 124. Krokens gåta

  Jan 16 2013

  The post Krokens gåta appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 123. KD-Fredrik

  Jan 10 2013

  The post KD-Fredrik appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 122. Frälsare & passioner

  Jan 03 2013

  The post Frälsare & passioner appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 121. Ses över borden

  Dec 27 2012

  The post Ses över borden appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 120. Live i Malmö & GBG

  Dec 20 2012

  The post Live i Malmö & GBG appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 119. Paranoia på tåg

  Dec 13 2012

  The post Paranoia på tåg appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 118. Härdsmälta

  Dec 05 2012

  The post Härdsmälta appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 117. Stekarna vann

  Nov 29 2012

  The post Stekarna vann appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 116. Du har bollen nu

  Nov 22 2012

  The post Du har bollen nu appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 115. Tihi-kritik-kritik

  Nov 15 2012

  The post Tihi-kritik-kritik appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 114. Google-brillor

  Nov 08 2012

  The post Google-brillor appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 113. Val-special

  Nov 07 2012

  The post Val-special appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 112. Gammal & vitklädd

  Nov 01 2012

  The post Gammal & vitklädd appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 111. Filip i bögstim

  Oct 25 2012

  The post Filip i bögstim appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 110. Trollet Åsa

  Oct 18 2012

  The post Trollet Åsa appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 109. Nöjesguidens Ladies Night

  Oct 11 2012

  The post Nöjesguidens Ladies Night appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 108. Paus i örhängesletandet

  Oct 04 2012

  The post Paus i örhängesletandet appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 107. Gubbigheten i kikarsiktet

  Sep 27 2012

  The post Gubbigheten i kikarsiktet appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 106. Live på Spotify-kontoret

  Sep 19 2012

  The post Live på Spotify-kontoret appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 105. Palme-special

  Sep 17 2012

  The post Palme-special appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 104. Sexig sublim politik

  Sep 12 2012

  The post Sexig sublim politik appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 103. Stroke-patienterna Filip & Fredrik

  Sep 06 2012

  The post Stroke-patienterna Filip & Fredrik appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 102. Drömmen om buren

  Aug 29 2012

  The post Drömmen om buren appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 101. Fader Fouras-förbannelsen

  Aug 22 2012

  The post Fader Fouras-förbannelsen appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 100. Live i Berwaldhallen

  Aug 17 2012

  The post Live i Berwaldhallen appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 99. På fest hos Arga Snickaren

  Aug 14 2012

  The post På fest hos Arga Snickaren appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 98. Rånare på tåg

  Aug 08 2012

  The post Rånare på tåg appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 97. Hata barnteater!

  Aug 02 2012

  The post Hata barnteater! appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 96. Grafisk beundrarpost

  Jul 26 2012

  The post Grafisk beundrarpost appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 95. Det fulaste ordet

  Jul 18 2012

  The post Det fulaste ordet appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 94. LOVE! LIFE!

  Jul 12 2012

  The post LOVE! LIFE! appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 93. Om Fredrik Wikingsson

  Jul 05 2012

  The post Om Fredrik Wikingsson appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 92. Om Filip Hammar

  Jun 27 2012

  The post Om Filip Hammar appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 91. Weirdness-inflation

  Jun 20 2012

  The post Weirdness-inflation appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 90. Skita på golvet

  Jun 14 2012

  The post Skita på golvet appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 89. Face off

  Jun 07 2012

  The post Face off appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 88. Inga konstigheter

  May 31 2012

  The post Inga konstigheter appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 87. Sexmissbrukets stafettpinne

  May 24 2012

  The post Sexmissbrukets stafettpinne appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 86. Fredrik tappar fattningen

  May 16 2012

  The post Fredrik tappar fattningen appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 85. Okomplicerad underhållning

  May 09 2012

  The post Okomplicerad underhållning appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 84. Handelsresande i trams

  May 02 2012

  The post Handelsresande i trams appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 83. Magic i Borås

  Apr 25 2012

  The post Magic i Borås appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 82. Trollkarlar och hologram

  Apr 18 2012

  The post Trollkarlar och hologram appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 81. No more Sliding Doors

  Apr 11 2012

  The post No more Sliding Doors appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 80. Sommar revisited

  Apr 04 2012

  The post Sommar revisited appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 79. IIIDIOT!!!

  Mar 28 2012

  The post IIIDIOT!!! appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 78. På företags-gig med Europe

  Mar 21 2012

  The post På företags-gig med Europe appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 77. App app app!

  Mar 15 2012

  The post App app app! appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 76. Fredriks & Filippas skilsmässa

  Mar 08 2012

  The post Fredriks & Filippas skilsmässa appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 75. Mellan Martin Björks skinkor

  Mar 01 2012

  The post Mellan Martin Björks skinkor appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 74:2. Ranelid och New York – del 2

  Feb 23 2012

  The post Ranelid och New York – del 2 appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 74:1. Ranelid och New York – del 1

  Feb 23 2012

  The post Ranelid och New York – del 1 appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 73. Det gamla avsnittet

  Feb 16 2012

  The post Det gamla avsnittet appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 72:1. Hemma hos Arga Snickaren – del 1

  Feb 09 2012

  The post Hemma hos Arga Snickaren – del 1 appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 72:2. Hemma hos Arga Snickaren – del 2

  Feb 09 2012

  The post Hemma hos Arga Snickaren – del 2 appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 71. Nedfrysning av Carl Bildt

  Feb 02 2012

  The post Nedfrysning av Carl Bildt appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 70. Extra-avsnitt om turnén

  Jan 31 2012

  The post Extra-avsnitt om turnén appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 69:2. Kissbomber och tunn is - del 2

  Jan 26 2012

  The post Kissbomber och tunn is – del 2 appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 69:1. Kissbomber och tunn is - del 1

  Jan 26 2012

  The post Kissbomber och tunn is – del 1 appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 68. Mark Wahlbergs misstag

  Jan 19 2012

  The post Mark Wahlbergs misstag appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 67. Blå ukulele-bro

  Jan 11 2012

  The post Blå ukulele-bro appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 66. Ansiktet utåt

  Jan 04 2012

  The post Ansiktet utåt appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 65. Metta World Peace

  Dec 29 2011

  The post Metta World Peace appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 64. Julspecial

  Dec 24 2011

  The post Julspecial appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 63. Kungabilden

  Dec 22 2011

  The post Kungabilden appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 62. Arga (sic) Snickaren

  Dec 15 2011

  The post Arga (sic) Snickaren appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 61. Guillou vs GW

  Dec 08 2011

  The post Guillou vs GW appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 60. Print-brain

  Dec 01 2011

  The post Print-brain appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 59. We’ll meet again!

  Nov 24 2011

  The post We’ll meet again! appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 58. We get it!

  Nov 17 2011

  The post We get it! appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 57. Det mörka avsnittet

  Nov 10 2011

  The post Det mörka avsnittet appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 56. Helt unikt uttryck

  Nov 03 2011

  The post Helt unikt uttryck appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 55. Johnny Depp super igen

  Oct 27 2011

  The post Johnny Depp super igen appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 54. En kärlekssaga

  Oct 20 2011

  The post En kärlekssaga appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 53. Hemlig gäst!

  Oct 14 2011

  The post Hemlig gäst! appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 52. Jobs & Tranströmer

  Oct 08 2011

  The post Jobs & Tranströmer appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 51. Vintage-avsnittet

  Oct 04 2011

  The post Vintage-avsnittet appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 50. Den som fattar fattar!

  Sep 23 2011

  The post Den som fattar fattar! appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 49. Åh vilken cirkus

  Sep 15 2011

  The post Åh vilken cirkus appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 48. Navigera i blajet

  Sep 09 2011

  The post Navigera i blajet appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 47. Zlatans densitet

  Sep 01 2011

  The post Zlatans densitet appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 46. Alexander Skarsgårds problem

  Aug 26 2011

  The post Alexander Skarsgårds problem appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 45. Runkbås på slottet

  Aug 18 2011

  The post Runkbås på slottet appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 44. Kl 22.48 kom samtalet

  Aug 11 2011

  The post Kl 22.48 kom samtalet appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 43. We’re not in Oslo anymore

  Aug 11 2011

  The post We’re not in Oslo anymore appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 42. Stop all the clocks

  Jul 22 2011

  The post Stop all the clocks appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 41. Djävulstecken

  Jul 22 2011

  The post Djävulstecken appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 40. Rekordlångt avsnitt

  Jun 30 2011

  The post Rekordlångt avsnitt appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 39. Columbus

  Jun 27 2011

  The post Columbus appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 38. Peggy knullade allt

  Jun 18 2011

  The post Peggy knullade allt appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 37. Nöjesmetadon

  Jun 09 2011

  The post Nöjesmetadon appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 36. Pundarnas pundare

  Jun 02 2011

  The post Pundarnas pundare appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 35. Fråge-special

  May 26 2011

  The post Fråge-special appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 34. Kokain

  May 19 2011

  The post Kokain appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 33. Min Soldat

  May 12 2011

  The post Min Soldat appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 32. Usama-special

  May 05 2011

  The post Usama-special appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 31. Slavhumor

  Apr 28 2011

  The post Slavhumor appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 30. Numäle

  Apr 21 2011

  The post Numäle appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 29. Porrfritt

  Apr 14 2011

  The post Porrfritt appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 28. Luftfick-krökande

  Apr 07 2011

  The post Luftfick-krökande appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 27. Juholts kul-bo

  Mar 31 2011

  The post Juholts kul-bo appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 26. Att bli Ulf Brunnbergs frukost

  Mar 24 2011

  The post Att bli Ulf Brunnbergs frukost appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 25. Bojkotta Morden i Midsommer

  Mar 17 2011

  The post Bojkotta Morden i Midsommer appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 24. Silla-toast

  Mar 10 2011

  The post Silla-toast appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 23. Om Oscarssuccén

  Mar 03 2011

  The post Om Oscarssuccén appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 22. Diktatorernas Lady Gaga

  Feb 24 2011

  The post Diktatorernas Lady Gaga appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 21. Gapa

  Feb 17 2011

  The post Gapa appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 20. Han drack sitt kiss och åt Snickers

  Feb 10 2011

  The post Han drack sitt kiss och åt Snickers appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 19. Oskar Linnros låt är en porrpung

  Feb 03 2011

  The post Oskar Linnros låt är en porrpung appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 18. Sätt Birro i frysboxen!

  Jan 27 2011

  The post Sätt Birro i frysboxen! appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 17. André Pops, åk inte till New York!

  Jan 20 2011

  The post André Pops, åk inte till New York! appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 16. Sätt honom på 200-sedeln!

  Jan 13 2011

  The post Sätt honom på 200-sedeln! appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 15. Specialavsnitt om Ranelund-fejden

  Jan 11 2011

  The post Specialavsnitt om Ranelund-fejden appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 14. Manshorornas lavinartade ökning

  Jan 06 2011

  The post Manshorornas lavinartade ökning appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 13. Avsnitt 13

  Dec 30 2010

  The post Avsnitt 13 appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 12. Avsnitt 12

  Dec 23 2010

  The post Avsnitt 12 appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 11. Han är Sveriges David Hasselhoff

  Dec 17 2010

  The post Han är Sveriges David Hasselhoff appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 10. Han är den nya Anna Book

  Dec 09 2010

  The post Han är den nya Anna Book appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 9. Titta Aschberg! Han dansar på lina!

  Dec 02 2010

  The post Titta Aschberg! Han dansar på lina! appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 8. Allt du velat veta om Wikileaks-mannen, men inte vågat fråga

  Nov 25 2010

  The post Allt du velat veta om Wikileaks-mannen, men inte vågat fråga appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 7. Tommy Körberg – sorgligt nykter

  Nov 19 2010

  The post Tommy Körberg – sorgligt nykter appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 6. Kändisrunk

  Nov 12 2010

  The post Kändisrunk appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 5. Det kontextlösa supandet

  Jan 05 2010

  The post Det kontextlösa supandet appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 4. Barnen i mellangården

  Jan 04 2010

  The post Barnen i mellangården appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 3. Chilla galet

  Jan 03 2010

  The post Chilla galet appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 2. Fyllesms till Foppa

  Jan 02 2010

  The post Fyllesms till Foppa appeared first on Filip & Fredrik.

 • Swe: 1. Hotet från Sydost

  Jan 01 2010

  The post Hotet från Sydost appeared first on Filip & Fredrik.